5 pravila zimske beauty rutine

Niske temperature utiču na naše raspoloženje, pa često zbog toga zaboravljamo na svoje svakodnevne beauty rituale. Međutim, briga o lepoti tokom zimskog perioda je jednako bitna kao i tokom leta, i svakako ne treba zaobliaziti sledeće korake:

#1 Kreme sa zaštitnim faktorom


UV zračenje je odgovorno za ubrzano starenje kože a zaštita od sunca tokom cele godine je osnova zdrave kože. Iako UV zračenje ne vidimo i ne osećamo, moramo da budemo svesni da duže zadržavanje na otvorenom tokom zimskih meseci nije bez posledica. Zato je važno da korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom bude sastavni deo tvoje zimske beauty rutine. Najbolje je da se pri izboru kreme sa zaštitnim faktorom posavetuješ sa stručnjakom, kako bi svojoj koži obezbedila adekvatnu zaštitu.

#2 Kompaktni puder

Niske temperature isušuju kožu lica, pa je zato važno da je proizvodi koje koristiš dodatno ne isušuju. Upotreba kompaktnog pudera se preporučuje ne samo zbog toga što obezbeđuje savršenu završnicu svakom makeup-u, već i zbog toga što štiti kožu od uticaja vetra i hladnoće. Kada biraš proizvod koji ćeš koristiti tokom zime, obrati pažnju na sastojke i prilagodi ih svom tipu kože i njenim potrebama.

#3 Hidratantna krema

Pod uticajem vetra i hladnog vazduha naše lice postaje osetljivije pa mu je tako potrebna i dodatna hidratacija. Devojkama sa suvom kožom se preporučuje upotreba hidratantne kreme koja će koži vratiti blistavost i sjaj, dok devojke sa masnom kožom  treba da izaberu proizvod koji nije na bazi ulja. Hidratanta krema se nanosi na čisto lice, i potrebno je sačekati dovoljno dugo da koža upije pre nego što počneš sa nanošenjem šminke.

#4 Tuširanje mlakom vodom

Znamo da je tokom hladnih dana najlepše tuširati se vrućom vodom, ali to isušuje kožu još više, što može dovesti do crvenila, perutanja ili ispucalosti kože. Stručnjaci preporučuju da za tuširanje treba koristiti mlaku vodu. Nakon tuširanja, kožu treba nežno tapkati peškirom bez grubog trljanja.

#5 Dovoljno sna i zdrava ishrana

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Da bi tokom zime imuni sistem normalno funkcionisao, treba mu dovoljno kvalitetnog odmora. Kvalitet sna utiče na pojavu podočnjaka i znakova umora, koje je teško sakriti i najkvalitetnijom šminkom. Takođe, pravilna ishrana je jedan od važnih činilaca koji utiču na celokupni izgled. Trudi se da unosiš dovoljno vitamina i da konzumiraš namirnice bogate vlaknima.

Pročitajte još o: 3 razloga da volimo zimsko šminkanje

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

    Poručite odmah
  • L'Oreal Hydra Expert 24h Normal and Mixed skin

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, zimski make-up, zima

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi skincare trend koji je zaludeo svet-Glazed Donut trend, trik je u pametnim slojevima!

Želiš da ti koža sija, tu je novi skincer trend koji je zaludeo svet, u pitanju je Glazed Donut trend...