5 saveta za šminku za razgovor za posao

Prvi utisak koji ostavljamo je veoma bitan, naročito kada je reč o poslovnim suretima. Važan deo prvog utiska je svakako i šminka koju nosiš. Donosimo ti nekoliko saveta kako da na razgovoru koji ti predstoji izgledaš sveže, uredno i potpuno prirodno.

 

#1

Ako se u stresnim situacijama poput razgovora za posao lako zacrveniš, obavezno izaberi tečni puder koji osigurava visoku pokrivenost. To će učiniti da crvenilo ostane neprimećeno, a ti ćeš samim tim biti sigurnija u sebe. Umesto rumenila, na obraze nanesi malu količinu bronzera i hajlajtera, koji će tvom licu dodati malo prirodnog sjaja i svežine.

#2

Biraj što prirodnije nijanse. Senke, rumenilo, ruž – neka sve bude u neutralnim, prirodnim tonovima. Razgovor za posao nije mseto gde treba pokazivati svoje makeup umeće. Šminka za razgovor za posao je tu da ti pomogne da izgledaš sveže i uredno, a ne da bude prvo nešto što će budući poslodavac primetiti.

#3

Slažemo se da je crveni ruž nekrunisani kralj svakog makeupa, ali ga ovaj put treba izostaviti. Ruževi tamnijih nijansi nisu pogodni za ovako važne događaje, jer zahtevaju veoma pažljivo i precizno nanošenje. Kako ne bi morala da sve vreme tokom razgovora brineš i razmišljaš o tome da li si dobro nanela ruž, naš savet je da izabereš proizvod neke mirnije, nežne nijanse. Sjaj u prirodnoj nijansi tvojih usana je takođe odličan izbor.

#4

Bez obzira na to da li si ljubiteljka kompaktnog pudera ili ne, za ovaj povod, on je svakako obavezan deo tvog makeupa. Kompaktni puder će ukloniti neželjeni sjaj sa područja T-zone a tvom licu dati svež i odmoran izgled.

 

#5

Kada je reč o odeći, naš savet je da izabereš neku svedeniju varijantu, kojom ćeš ostaviti utisak osobe kojoj treba verovati.

Ne zaboravi – tvoje znanje je tvoj najveći adut. Zato ne dozvoli da šminka ili odeća utiču na tvoje samopouzdanje. Budi sigurna u sebe i svoje kvalitete i posao tvojih snova će sigurno biti tvoj!

Pročitajte više o: T-zona, dan bez sjaja na poslu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me

  Poručite odmah
 • The Blushed Nudes Maybelline New York

  Poručite odmah
 • Maybelline SuperStay Matte Ink Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, formalna šminka, oči, sjaj za usne, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da prepoznaš puder koji će odgovarati potrebama tvoje kože?

Puder makeup proizvod koji se bira pažljivo, evo kako da izabereš onaj koji odgovra potrebama tvoje kože...