5 saveta za šminku za razgovor za posao

Prvi utisak koji ostavljamo je veoma bitan, naročito kada je reč o poslovnim suretima. Važan deo prvog utiska je svakako i šminka koju nosiš. Donosimo ti nekoliko saveta kako da na razgovoru koji ti predstoji izgledaš sveže, uredno i potpuno prirodno.

 

#1

Ako se u stresnim situacijama poput razgovora za posao lako zacrveniš, obavezno izaberi tečni puder koji osigurava visoku pokrivenost. To će učiniti da crvenilo ostane neprimećeno, a ti ćeš samim tim biti sigurnija u sebe. Umesto rumenila, na obraze nanesi malu količinu bronzera i hajlajtera, koji će tvom licu dodati malo prirodnog sjaja i svežine.

#2

Biraj što prirodnije nijanse. Senke, rumenilo, ruž – neka sve bude u neutralnim, prirodnim tonovima. Razgovor za posao nije mseto gde treba pokazivati svoje makeup umeće. Šminka za razgovor za posao je tu da ti pomogne da izgledaš sveže i uredno, a ne da bude prvo nešto što će budući poslodavac primetiti.

#3

Slažemo se da je crveni ruž nekrunisani kralj svakog makeupa, ali ga ovaj put treba izostaviti. Ruževi tamnijih nijansi nisu pogodni za ovako važne događaje, jer zahtevaju veoma pažljivo i precizno nanošenje. Kako ne bi morala da sve vreme tokom razgovora brineš i razmišljaš o tome da li si dobro nanela ruž, naš savet je da izabereš proizvod neke mirnije, nežne nijanse. Sjaj u prirodnoj nijansi tvojih usana je takođe odličan izbor.

#4

Bez obzira na to da li si ljubiteljka kompaktnog pudera ili ne, za ovaj povod, on je svakako obavezan deo tvog makeupa. Kompaktni puder će ukloniti neželjeni sjaj sa područja T-zone a tvom licu dati svež i odmoran izgled.

 

#5

Kada je reč o odeći, naš savet je da izabereš neku svedeniju varijantu, kojom ćeš ostaviti utisak osobe kojoj treba verovati.

Ne zaboravi – tvoje znanje je tvoj najveći adut. Zato ne dozvoli da šminka ili odeća utiču na tvoje samopouzdanje. Budi sigurna u sebe i svoje kvalitete i posao tvojih snova će sigurno biti tvoj!

Pročitajte više o: T-zona, dan bez sjaja na poslu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me

  Poručite odmah
 • The Blushed Nudes Maybelline New York

  Poručite odmah
 • Maybelline SuperStay Matte Ink Loyalist

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Compact Powder

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, formalna šminka, oči, sjaj za usne, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Važno je da izabereš pravi prajmer prema svom tipu kože, kako bi osetila sve benefite ovog cuvenog makeup proizvoda !

Isti makeup proizvodi pa tako i prajmeri za lice potpuno drugačije izgledaju na različitim tipovima kože, zato je važno da izabereš onaj pravi prema s...