5 smoky eye grehova

Kada je u pitanju smoky eye look, veoma je važno da budete precizne i pažljive jer mala greška može potpuno da promeni željeni efekat.

Sada, uz naše savete, dobićete savršen izgled vaših očiju!

1. Previše ajlajnera može da izgleda kao prava katastrofa


Ukoliko koristite previše ajlajnera oko očiju možete izgledati neuredno i haotično. Potrudite se da željenu liniju izvučete precizno, a samu ivicu izblendujte kako bi linija izgledala „mekše“ na vašem licu. Velika količina ajlajnera može da prouzrokuje „rakun izgled“ oko očiju, što sigurno baš nijedna žena ne želi.

2. Nedovoljno blendiranje šminke


Kada je u pitanju šminkanje očiju, morate se potrditi da senke što više blendirate. Ovo je jedan od najvažnijih koraka za kreiranje savršenog izgleda, i to ne smete da zaboravite.

3. Mešanje previše boja na vašem licu

Prilikom stvaranja smoky eye looka, važno je da koristite boje koje s slažu. Na primer, možete upotrebiti duboku espreso smeđu boju, s više čokoladne nijanse na u prevoju kapka, i na kraju dodajte šampanjac nijansu koja će posvetleti vaše oči. Izbegavajte previše boja koje ne idu jedna sa drugom, kako biste dobili savršen smoky eye look.

4. Nanošenje senke nakon pudera

Jako je važno da na vaše lice prvo naneste puder, pa tek onda senke za oči, kako ne bi došlo do prelivanja i neurednog blendovanja boja.

5. Površno uklonjena šminka


Ukoliko ste noć provele sa smoky eye šminkom (a ovo važi i generalno za bilo koji look), veoma je važno da pred spavanje temeljno očistite svoje lice kako biste uklonile sve ostatke šminke.

Neredovno skidanje šminke može stvoriti neželjenje nepravilnosti na vašem licu, kao i prouzrokovati oštećenje trepavica i samih očiju.

Pročitaj još: Smoky eye look inspirisan zalaskom sunca

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris La Palette Smoky

    Poručite odmah

Povezane teme: oči, smoky eye

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li si spremna da uz pomoć novog makuep trenda oživiš svoju omiljenu Barbi lutku iz detinjstva?

Nakon što je objavljen zvanični trejler za film "Barbi", interent je preplavljen novim makeup trendom, evo o čemu je reč...