5 smrtnih grehova za kožu

Koliko god šminke da koristiš, rezultati nikada neće biti tako dobri kao na negovanoj koži, zato se potrudi da izbegneš 5 ultimativnih grehova kada je u pitanju tvoja koža:

 

Greh za kožu #1: Pušenje

 

Primetila si kako ti je koža postala blistavija kada nisi pušila nekoliko dana? I nisi to umislila, tvoja koža zaista izgleda bolje. Ćelijama kože je potreban kiseonik da bi se obnovile, a pušenje to blokira i donosi ti više bora i ispijeni izgled.

Greh za kožu #2: Solarijum

 

Zapamti da nema ništa gore od solarijuma – iako to ne možeš odmah da primetiš, 10 minuta u solarijumu isto je kao i izlaganje suncu bez zaštite – ceo dan.

Greh za kožu #3: Izlaganje suncu bez zaštite

 

Sunce je dobro za nas i pomaže našem telu da proizvede vitamin D, dozvoljavajući nam bolju apsorpciju kalcijuma, što naše zube i kosti čini zdravim. Ipak, ono takođe može biti i opasno ako se ne zaštitimo losionima i ne nosimo odgovarajuću garderobu. Koliko god da nam deluje kako izgledamo zdravo kada smo osunčani, sunce bukvalno gori našu kožu, što je dehidrira, donosi bore a kasnije i sunčeve pege I fleke.

Pročitajte još: 5 jakih razloga da zaštitiš svoje lice

Greh za kožu #4: spavanje sa šminkom

 

U našem ranijem tekstu, videli smo da neskidanje šminke svake noći isušuje kožu i čini je starijom. Slabi kvalitet kože i trepavica, zato je važno da ih neguješ i paziš i skineš šminku sa odgovarajućim blagim sredstvom za skidanje šminke koje odgovra tvom tipu kože.

Greh za kožu #5: kasni odlazak u krevet

 

Koliko god da je teško odupreti se “još samo jednoj epizodi” omiljene serije noću, ili ne ostati na još jednom piću, setite se da “beauty sleep” nije samo fraza. San zapravo deluje – pomaže ćelijama da se obnove, čini da koža bude elastičnija i smanjuje pojavllivanje bora. 

Pročitajte još: zašto je toliko važno skidanje šminke svakog dana!

Povezane teme: šminka, nega, anti-age, zaštita kože

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da izabereš svoj makeup look za sezonu popularnih festivala

Leto je vreme za popularne muzičke festivale, otkivamo koji makeup look da izabereš da budeš primećena i u trendu ...