5 stvari koje ne smete da radite ako imate suvu kožu

Svaki tip kože je poseban na svoj način i jedna je od prvih stavki kojima se vodimo kada kreiramo svoju rutinu nege kože ili korake u svom ritualu šminkanja.

Kao što je kod masne kože bitno fokusirati se na često nepoželjno prosijavanje, tako i suva koža ima svoje posebne potrebe. One postaju naročito izražene zimi, kada usled nižih temperatura i vetra, koža lica može postati dodatno suva i često osetljiva i iritirana.

Kako vam se ovo ne bi dešavalo ove zime, predstavljamo vam 5 stvari koje treba da izbegavate kako ne biste „sabotirali“ svoju suvu kožu lica.

1. Koristite „agresivne“ proizvode za skidanje šminke i čišćenje lica


Pošto je čišćenje kože prvi korak nege lica, pre svega je bitno da pažljivo izaberete kako micelarnu vodu, tako i gel za umivanje. Dok se odlučujete za odgovarajući proizvod, obratite pažnju na pakovanje i birajte onu opciju koja je namenjena suvoj ili osetljivoj koži.

2. Glavni sastojak vašeg omiljenog skincare proizvoda je alkohol


Alkohol svakako želite da izbegnete, jer će on dodatno isušiti vaše lice, a to nikako ne želite da se desi. On se često nalazi u proizvodima za skidanje šminke i losionima, tako da pri kupovini istih pažljivo čitajte listu sastojaka.

3. Zaboravljate da stavite hidratantnu kremu


Znamo da vam se dešava da se uspavate i da morate na brzinu da se šminkate, ali potrudite se da nikako ne preskačete hidratantnu kremu. Ona će dati vašem licu potrebnu dozu vlage u hladnim danima i savršeno pripremiti lice za šminkanje. Uostalom, njeno stavljanje će vam „oduzeti“ još samo jedan minut vašeg dragocenog vremena, ali će vam zato koža biti zahvalna cele zime.

4. Preterujete sa eksfolijacijom


Redovan piling je odličan metod za uklanjanje izumrlih ćelija i dalju regeneraciju kože, ali u tome, kao i u iscrtavanju obrva, treba znati kada stati. Iako se eksfolijacija naročito preporučuje za suvo lice, dovoljno je koristiti preparate za tu namenu jednom do dva puta nedeljno kako se koža ne bi dodatno iritirala.

5. Izbegavate kremu sa zaštitnim faktorom


Ona je bitna za svaki tip kože, a naročito za suvu. UV zračenje može dovesti do kratkoročnog crvenila i opekotina, ali i dugoročnih oštećenja i prevremenog starenja kože. Zato, kada se pakujete za zimovanje, ne zaboravite da u svoj neseser ubacite kremu za sunčanje kako bi se maksimalno zaštitile tokom dugo zasluženog skijanja.

Pročitajte još: Najveće greške koje pravite dok se negujete

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  • L'Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel

    Poručite odmah

Povezane teme: nega

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tissue maske za lice. Da li si probala novi trend? Instant lepotu iz kesice

Hidratacija lica je neophodna tokom čitave godine, ali krema za lice više nije jedini proizvod na tržištu. Novi trend su tissue maske za lice...