5 zimskih trikova za tečni puder

Znamo koliko je teško zadržati puder na licu u besprekornom stanju tokom hladnih dana. Zato smo na jednom mestu sakupili TOP 5 trikova za savršen ten tokom zime.

1. Čista koža


Čista koža je aspolutno obavezna ako želiš da tvoj tečni puder izgleda savršeno. Pre nego što počneš s nanošenjem šminke na lice, micelarnom vodom dobro očisti kožu. Ona ne samo što nežno čisti lice, već deluje umirujuće na kožu koja je tokom zime dodatno osteljiva i razdražljiva. Neka korišćenje micelarne vode postane sastavni deo tvoje zimske rutine, jer samo dobro očišćena i negovana koža može da podnese sve promene temperature i potrebnu količinu tečnog pudera koju ćeš naneti.

2. Hidratacija


Znamo da smo bezbroj puta do sada ponovili, ali dobro hidrirana koža jeste osnova svakog savršenog tena. Naročito tokom hladnih dana, kada se koža lakše suši, upotreba hidratantne kreme je obavezna. Kada biraš kremu, obavezno obrati pažnju na natpise na pakovanju i prilagodi izbor svom tipu kože.

3. Pomešaj kremu i tečni puder


Ovo će učiniti da se tečni puder lakše nanese. Mala količina hidratantne kreme pomešana sa tečnim puderom daje koži prirodni sjaj i pomaže joj da izgleda sveže.

4. Pomešaj arganovo ulje sa tečnim puderom


Arganovo ulje poznato je još i kao „marokansko“ ulje jer se proizvodi u Maroku od drveta argana. Ovo ulje ima blagotvorno dejstvo na kožu lica, jer je hidrira i daje joj mladalački sjaj. Kombinovano sa tvojim omiljenim tečnim puderom garantuje ti savršen ten tokom hladnih, zimskih dana.

5. Koristi kompaktni puder


Nakon nanošenja tečnog pudera, obavezna je upotreba kompaktnog pudera. Kompaktni puder pomaže da šminka ostane duže na svom mestu, a pritom koži daje baršunast sjaj. Pažljivo izaberi proizvod koji odgovara potrebama tvoje kože, a nijansu prilagodi svom prirodnom tenu.

Pročitaj još: 3 razloga da volimo zimsko šminkanje

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Ultra Perfecting Powder

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolji tečni puderi za suvu kožu!

Pogrešan tečni puder može biti najveći neprijatelj suve kože – umesto da je neguje, on čini da dođe do perutanja. Zato je važno odabrati onaj pravi...