6 boja za kosu koje su hit ovog leta

Tražiš način da suptilno osvežiš boju ili da u potpunosti promeniš svoju prirodnu nijansu?  Dvoumiš se između prirodnog i radikalnog? Bez obzira da li preferiraš nijansiranje, farbanje cele kose, pramenove, balajaž ili ombre, možemo reći da se boje za kosu koje će biti hit ove sezone, dele u dve grupe – one prirodne za “klasičare” i nešto ekscentričnije za one odvažne.

U zavisnosti od toga kakva promena ti je potrebna, predlažemo da isprobaš neke od naših favorita:

1. Bakarno crvena

6 boja za kosu koje su hit ovog leta

Crvena se vraća na velika vrata, a trenutno je najpopularnija topla bakarna. Elegantni i istovremeno veoma trendi, crvenkasto-zlatni tonovi učiniće tvoju transformaciju veoma zapaženom. Zbog obilja nijansi bakarna jednako dobro pristaje i tamnijem i svetlijem tenu, što joj je veliki plus, dok se jedina mana ogleda u činjenici da je malo komplikovana za održavanje. Ipak, redovnim bojenjem kose očuvaćeš intenzitet i upadljivost.

2. Pastelno pink

Ova sezona neće moći da prođe bez pastelne pink koja spada u idealne boje za plavuše. Sa njom je promena zagarantovana, jer ništa nije toliko živopisno, toliko zabavno i smelo kao ružičasta kosa! Osim toga, savršeno ćeš se uklapati sa flamingosima, sladoledima, lubenicama i svim drugim simbolima leta. Važno je samo da održavaš kolorit i da redovno osvežavaš sjaj kose. S druge strane, ako si dovoljno smela, možeš da isprobaš tamno ljubičastu, koja je posebno pogodna boja za brinete.

6 boja za kosu koje su hit ovog leta3. Karamel plava

Idealno rešenje za sve one koji nemaju baš previše hrabrosti, a opet priželjkuju određenu modifikaciju izgleda. Bilo da si brineta ili plavuša, zlatna karamel boja idealno kombinuje plavu i smeđu i unosi suptilnu promenu koja na kraju izgleda spektakularno! Sličan efekat možeš postići i sa bojom lešnika.

4. Pramenovi koji uokviruju lice

Takozvani “Money Piece” ili pramenovi koji uokviruju lice su još jedan trend iz foldera “hrabro”. Prednja dva pramena ofarbana u plavo (nijansa meda, biserno plava) stvoriće iluziju da je čitava kosa svetlija, a baš zbog takvog efekta, nećeš morati da bojiš celu kosu. Svetli “okvir” lica samo će dodatno istaći lepotu očiju, a još ako je ten preplanuo, biće to pun pogodak!

Inače, plavo nije jedina opcija za prednje pramenove. Bela Hadid je lice uokvirila kombinacijom pola narandžasta - pola crvena, dok se neke poznate dame, naročito one mlađe, odlučuju i za pink tonove.

5. Karamel balajaž

Možda i najpopularniji trend Instagrama i Pinteresta, ovog puta dolazi u karamel tonovima. Razlog je jednostavan - laska svakom tenu i uopšte nije zahtevan za održavanje! Kada govorimo o bojama za crnke, retko šta može da ispadne efektno kao karamel balajaž. Za razliku od većine drugih tehnika, balajaž nastavlja da izgleda prirodno dok kosa raste, nema strogih prelaza, jer tamo gde se završava boja, počinje tvoja prirodna nijansa.

6. Svetlo plava

6 boja za kosu koje su hit ovog leta

Plavuše će obožavati ovaj look, čak i one koje preferiraju platinastu nijansu želeće da unesu malo toplijih, zlatnih tonova. I dalje je dovoljno svetlo, samo sa manje ljubičaste, a više meda u samoj osnovi boje za kosu. Pored soft blond, ove sezone hit će biti i bež plava.

Pročitaj još: Otkrili smo: novi čvrsti šampon za kosu!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Excellence Ultra-Light Natural Blonde

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Excellence Natural Blonde

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Excellence Natural Light Brown

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Excellence Intense Red

  Poručite odmah
 • Garnier Color Sensation Ultra-Smokey Blonde

  Poručite odmah
 • Garnier Color Sensation Chic Orche Brown

  Poručite odmah
 • Garnier Color Sensation Vivids Pastel Pink

  Poručite odmah
 • Garnier Color Sensation Vivids Fiery Burgundy

  Poručite odmah

Povezane teme: trend, leto, transformacija, Loreal Paris, Garnier, duga kosa, šiške, bojenje plave kose, farbanje plave kose, farbanje kose, nega kose

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sjaj za usne koji se ne razmazuje i postojan je cak do 16h - da moguće je! Predstavljamo ti Shine Loud sjaj za usne!

Dolazak jeseni u nama budi novi entuzijazam kada je šminka u pitanju, pa u svoje nesesere dodajemo boje i kolorite koji odgovaraju tom dobu. Predstavl...