6 make-up saveta za savršeno našminkane smeđe oči

 

1. Plava senka za oči

Ako želite da vaše oči dođu do izražajaistaknite ih senkom u plavoj nijansi. Nanesite samo na gornji kapak,  jer ćete u protivnom izgledati prenapadno.

2. Maskare u boji

Svetlo smeđe oči biće naglašene uz pomoć maskare u boji. Osim maskare, smeđim očima savršeno pristaju i ljubičaste senke koje ističu njihovu prirodnu lepotu. Za dnevnu varijantu prvo nanesite svijetlo ljubičastu senku, a potom tamno ružičastu koje će ublažiti jačinu prve boje. Za večernji i dramatičniji look možete isprobati popularni smokey eyes sa tamnim tonovima ružičaste.

3. Zelene nijanse

 Zelene nijanse senki za oči, od nežnih do maslinastozelenih tonova, takođe dobro pristaju smeđim očima. Svetlije nijanse idealne su za svakodnevni make-up, a tamnijim možete da stvorite dramatičniji look, posebno ako ih naglasite smeđim ajlajnerom. 

4. Trik za krupne oči

Ako želite da vaše oči vizealno izgledaju krupnije, nanesite senku za oči u bakarnim ili zlatnim tonovima na spoljašnje uglove kapaka. Za noćni look isprobajte svetlucave nijanse, dok su mat verzije bolji izbor za dnevna izdanja. Oči ćete vizuelno povećati, ako na gornji kapak nanesete metalik senku, a donji kapak istaknete belim tušem za oči ili olovkom.

5. Seksi večernji look

Za večernji look isprobajte sledeće: duž gornjeg kapka povucite deblju liniju tušem, a potom nanesite smeđe senku. Na spoljne uglove nanesite tamno smeđu ili crnu senku. Na donji kapak nanesite olovku i lagano je razmažite, te nakon toga senčite vaše oči. Na kraju ih dodatno naglasite crnom maskarom.

6. Vesele nijanse

 Ako vam se više sviđaju veselije nijanse, na sličan način oči možete da istaknete i popularnom sivom, zelenom ili ljubičastom nijansom koje smeđim očima naročito dobro pristaju. No, najvažnije je da se držite osnovnog pravila - svetlije nijanse nanose se na unutrašnji ugao kapka, a tamnije na spoljašnji.

Pročitaj više: Male lekcije o šminkanju: Kako kombinovati ostatak look-a sa plavom senkom  za oči

Za ovaj izgled preporučujemo

  • La Palette Nude L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Maybelline Rock Nudes

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi skincare trend koji je zaludeo svet-Glazed Donut trend, trik je u pametnim slojevima!

Želiš da ti koža sija, tu je novi skincer trend koji je zaludeo svet, u pitanju je Glazed Donut trend...