6 razloga zbog kojih vam se stvaraju grudvice od maskare

Prilikom šminkanja često se prave greške – od karmina koji ostavlja tragove na zubima, do one koji je možda i najčešća, a to je pogrešno nanošenje maskare. Međutim, uz male trikove možete izbeći i ovakve probleme.

Ukoliko vam se dešava da vam se stvaraju grudvice od maskare, pa vaše trepavice ne izgledaju onako kako biste želele, uz izbegavanje ovih šest početničkih grešaka, možete se osloboditi svih muka i zablistati u punom sjaju.

1. Maskaru koristite previše dugo


Kada vaša maskara počne da se suši, počinju da se stvaraju grudvice. Maskaru treba menjati na svaka tri meseca kako biste sprečili lepljive trepavice sa grudvicama ili još gore, infekciju na osetljivim očima.

2. Izbegavajte previše slojeva maskare


Deluje kao nemoguća misija? Svi volimo da namažemo trepavice nekoliko puta misleći da time postižemo jači efekat. Međutim, previše slojeva može dovesti do katastrofalne greške. Nakon nanošenja prvog sloja treba pustiti da se maskara na trepavicama osuši, tek nakon toga dodati i drugi sloj. Ukoliko mislite da i dalje niste postigli željeni efekat, dodajte još jedan, ali nikako više od toga.

A ako ipak želite da igrate na sigurno, izaberite Maybelline New York Big Shot maskaru, uz koju će vam biti dovoljan samo jedan sloj za maksimalni volumen.

3. Četkica je previše zamazana


Ukoliko primetite da je vaša četkica za nanošenje maskare već previše umrljana ostacima koji su se prosto nalepili na nju, očistite je pre nego što je prinesete trepavicama.

4. Ne nanosite maskaru pravilno


Kada stavljate maskaru, četkicu treba postaviti što bliže korenu trepavica i cik-cak pokretima vući ka vrhu dlačica. Time se postiže puniji izgled, ali i vizuelno će ih izdužiti.

5. Niste dobro pripremile trepavice pre novog šminkanja


Naime, često se dešava da pri skidanju šminke ne uklonimo dobro maskaru sa trepavica, a već narednog dana ponovo na njih nanosimo maskaru. Kako ne biste dolazile u takvu situaciju, dobro skinite šminku sa očiju i na taj način pripremite trepavice za novo nanošenje maskare.

6. Koristite pogrešan tip maskare

 

Dok svi želimo da nam trepavice deluju punije, ono što ne želimo jesu grumenasti slojevi maskare. Ukoliko ste do sada koristile istu vrstu i uporno su se stvarale grudvice, probajte maskare koje sprečavaju njihovo stvaranje, a trepavicama daje dužinu i ekstreman volumen – poput gorepomenute Big Shot maskare.

Više na: 10 beauty problema koje razume svaka devojka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York The Colossal Big Shot Volum’ Express Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: maskara

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi hairstyle i makeup trendovi koji će vladati ovog leta

Hairstyle i makeup trendovi bez kojih nećeš moći da zamisliš ovu sezonu. Evo sta kažu popularni stilisti sta će biti in ovog leta kada je tvoja kosa i...