6 tačaka za koje sigurno ne znate da treba staviti korektor

Korektor je jedan od onih kozmetičkih proizvoda koji sa pravom nosi etiketu must have. Bez njega se jednostavno ne može započeti šminkanje, i nema razlike da li je reč o dnevnom, večernjem ili makeup-u za svečane prilike.

Ako malo bolje razmislite, korektor vam u neku ruku dođe kao najbolja drugarica u beauty svetu - tu je da pokrije sve vaše nesavršenosti, da prikrije tragove umora, mamurluka, izlazaka i neprospavanih noći. Uz to, veoma je diskretan i lojalan, jer čak i onda kada vas sopstvena koža “izda”, korektor neće dozvoliti da vaša okolina to primeti.

Mnogo više od sredstva za prikrivanje

Da li i vi posežete za korektorom samo onda kada je neophodno da prikrijete podočnjake i crvenilo na koži? Ako je odgovor potvrdan, imamo novost za vas - protraćili ste vreme! Otkrijte njegov pun potencijal, koristite ga pametno i postaće vam mnogo više od običnog kozmetičkog sredstva.

1. Iznad i ispod obrve

Ublendajte tanku liniju korektora iznad i ispod obrva kako biste ih što bolje istakli, i dodatno “otvorili” pogled. Ovaj metod će posebno biti od koristi u trenucima kada želite da preoblikujete obrve, bolje definište njihov luk, ili, bar malo promenite standardne “okvire” svog lica.

2. Unutrašnji ugao oka i ispod oka

Tamne, ljubičaste ili plave krugove ispod očiju, korektor će eliminisati za tili čas, a kada ga nanesete u uglove očiju dobićete svežiji i odmorniji izgled. Ovo je pravi način na očima povratite živahnost, naročito kada vam raspoloženje nije na maksimumu.

3. Pri vrhu i pri korenu nosa

Ako ga nanesete po sredini nosa i na “pregradu” između očiju, centralni deo vašeg lica će dobiti preko potrebnu svetlost. Takođe, korektor vam može poslužiti da vizualno suzite nos, ukoliko je to potrebno.

4. Oko nozdrva

Ova regija je često prekrivena crvenilom i ispucalim kapilarima, pa će posvetljivanje u velikoj meri doprineti da ujednačite ten i učinite da izgleda besprekorno.

5. Uglovi usana

Trik je posebno pogodan za žene kojima koža gubi tonus, a usne blago “padaju”. Koliko god nam je teško da priznamo, ovaj proces je neminovan i počinje da se dešava kada stignemo u određene godine. Zato, nanesite korektor na spoljašnje uglove usana - to će ih podići i samim tim, ulepšati vaš osmeh. Kada budete videli efekte, poželećete da nam se zahvalite. Zato, nema na čemu, i drugi put!

6. Po sredini brade

Ublendajte korektor tačno po sredini brade. Ne samo da će vaše lice biti obasjano, već će nastavak šminkanja biti čista poezija! Korektor na sredini brade će savršeno naglasiti vaš karmin, bez obzira o kojoj boji je reč, a usne će prosto blistati. 

Pročitajte još o: Zaštita od sunca: ne zaboravite osetljive predele poput onih oko očiju!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Concealer

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Age Rewind

    Poručite odmah
  • NYX Professional Makeup Dark Circle Concealer

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, oči, dnevna šminka, stil, tutorial, prirodni look, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Profesionalno šminkanje: korak po korak

Želiš da se našminkaš kod kuće a da to izgleda kao da te je šminkao pravi makeup artist, ovo su koraci kojih treba da se pridržavaš i uspeh je zagaran...