7 make-up trikova poznatog holivudskog šminkera koji će vam pomoći da zablistate u novogodišnjoj noći! (prvi deo)

Jedan od najpoznatijih holivudskih šminkera, Nik Baros, otkrio je nekoliko trikova pomoću kojih će vaša šminka u najluđoj noći izgledati perfektno.

Nik otkriva kako da se poigrate sa šminkom na očima onako kako ste oduvek želeli, ali niste znali kako. 

1. Pripremite kapke za šminkanje


Masnoće su jedan od glavnih neprijatelja šminke na očima. Detaljno čišćenje kapaka papirnom maramicom ili tuferom, prvi je korak za pripremu očiju za šminku koja će potrajati čitave noći, savetuje Baros. Nakon toga na kapke obavezno utapkajte prajmer, na koji ćete naneti malo pudera u prahu za svilenkastu, mat teksturu

2. Poigrajte se zlatnim i bronzanim nijansama

 

Kada su u pitanju svetlucave senke, zlatni i bronzani tonovi spadaju u neutralne, budući da se lako kombinuju - kaže Nik. Njegov predlog je da zlatnu senku nanesete na kapke i unutrašnje uglove oka, a da zatim tamniju senku nanesete ka spoljašnjim uglovima. Kada jednom naučite da vladate ovom tehnikom, lako ćete moći da se poigrate i drugim nijansama, kao što su srebrna ili bordo.

Više na: 7 make-up trikova poznatog holivudskog šminkera koji će vam pomoći da zablistate u novogodišnjoj noći! (drugi deo)


3. Ovlažite senke u prahu

Metalik senke često mogu biti teške za korišćenje, pa za besprekoran smokey eyes Nik predlaže da blago pokvasite četkicu pre upotrebe. Ovaj trik učiniće senku u prahu lakšom za nanošenje, a efekat će biti bolji, pa će vaša šminka izgledati urednije, a boje će biti intenzivnije. 

 

4. Ne nanosite previše senke

-Nemojte nanositi senku u predebelom sloju. Čak i kada je u pitanju tamnija nijansa i dramatic smokey eye look, poželjno je biti umeren, jer senka u prevelikim količinama može učiniti da vaše oči izgledaju beživotno - tvrdi Baros. 

Više na: Senke za oči za novogodišnju noć

Povezane teme: zimski make-up, novogodišnji look, praznični make up, šljokice, zimski trendovi

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NYX Professional Makeup lansira kolekciju šminke inspirisanu filmom produkcijske kuće 20th Century Studios, Avatar: Put vode

Ovo je nova NYX Proffesional Makeup kolekcija šminke u čast dugo iščekivanog nastavka filma Avatar, pod nazivom Avatar: Put vode...