7 odličnih trikova da karmin ostane na svom mestu

IStock

1. Pilinguj usne

Ovo će ti pomoći da izbegneš obojene ljuspice po usnama, a karmin će se po celoj površini ravnomerno rasporediti i upiti.

2. Koristi prajmer

Za najbolji rezultat, koristi prajmer proverenog proizvođača šminke. Prajmer osigurava da boja karmina bude baš onakva kakvu želiš i da takva dugo potraje.

3. Adekvatna olovka

Držaće karmin u okvirima usana. Ali je veoma važno odabrati odgovarajuću. Profesionalni šminkeri savetuju da se, ukoliko nemaš boju olovke koja sasvim odgovara nijansi karmina koji koristiš, treba poslužiti olovkom u boji usana, koja je uvek nepogrešiva.

4. Najpre utapkaj karmin prstima

Nakon olovke vrhovima prstiju utapkaj karmin koji želiš da naneseš preko cele površine usana. Tako si sigurna da će usne dobro upiti karmin.

5. Poljubi salvetu

Stari dobri savet o ljubljenju salvete, zaista deluje. I to njenog najtanjeg sloja. Poljupcem celom površinom, fiksirate karmin. Za dodatno fiksiranje, potrebno je da preko salvete pređeš i tankim slojem pudera u prahu nanetog velikom četkom.

6. Poljubi i savijenu salvetu  - Ljubljenjem  preklopljene salvete, tako da je smestimo između usana i onda ravnomerno pritisnemo, štitimo usne od nagomilavanja karmina  na unutrašnjoim ivicama i nezgodnog preslikavanja boje na zube.

7. Koristi dugotrajni ruž

Za posebne prilike i situacije kada nema vremena za pedantno nanošenje i popravljanje, najbolje je da odabereš dugotrajni karmin. Samo osiguraj da ti usne uvek budu hidrirane.

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Nyx Pro Brush

    Poručite odmah
  • Infallible 2-Step Lip Color L'Oreal Paris

Povezane teme: šminka, karmin, ruž, usne

Registrujte se / Prijavite se