7 pravila održavanje vaše šminke by @anastasijastasha

Ukoliko želite čisto lice, morate imati i čistu šminku i pribor za šminku. Takođe, ne zaboravite da ne dodirujete vaše lice u toku dana, jer prsti mogu preneti mnoge neželjene bakterije. Još gore bakterije se mogu preneti preko neopranih četki, sunđera, blendera...

Ako ne održavate higijenu vaše šminke, možete dobiti iritacije lica, što naravno niko ne želi. Evo par stvari koje morate izbegavati odnosno primenjivati:

  1. Prljavi prsti

Kao što kada ste već našminkani, nikako ne bi smeli da dodirujete lice prljavim rukama, isto tako je strogo zabranjeno šminkanje prljavim prstima. Obavezno, ali obavezno operite ruke pre šminkanja.Čak i kada je u pitanju samo nanpšenje korektora, ili čak senke, prljavi prsti su ozbiljna opasnost - bakterije se tako stvaraju i na licu i na vašim make up proizvodima.

  1. Pranje četki

Četke morate prati redovno, posebno ukoliko su korišćene za tečni puder, tada ih treba oprati posle svakog korišćenja. Čiste četke će bolje i naneti sam proizvod.

Pročitajte još: zašto i kako da operete svoje make-up četkice!

  1. Ne ostavljajte vašu šminku u toplom automobilu

Proizvodi za lepotu su kvarljivi, kao i hrana, posebno na visokim temperaturama. Karmini se mogu istopiti, ali se i boja šminke može menjati, kao i sastav, i mogu se pojaviti opasne bakterije. Proizvode držite na suvom i rashlađenom mestu.

 

  1. Rok trajanja

Kada koristite šminku kojoj je istekao rok, verovatno je istekao rok i agensima u njoj koji štite od bakterija, što znači da se bakterije mogu umnožavati, što nikako nije dobro za vaše lice. Posebno je bitno da maskaru menjate što češće i da bacite šminku koju čuvate godinama.

  1. Šminka treba biti lična

Kao i četkica za zube, četkica maskare ili alajnera treba biti samo vaša. Sve što dolazi u kontakt sa tečnostima u vašim očima lako može pokupiti potencijalne infekcije i brzo ih širiti.

  1. Nakon infekcije oka bacite šminku

Ukoliko ste imali bilo kakvu infekciju oka i stavljali šminku na oči, bitno je da tu šminku bacite. Ovo se posebno odnosi na maskaru jer njena tuba može čuvati puno prašine i prljavština i lako možete dobiti ponovnu infekciju. Olovku za oči možete narezati i tako je sačuvati.

  1. I neseser mora biti čist

Kao i četkice, bitno je da i neseser održavate čistim i povremeno perete.

 

A da li ste već isprobale moje make-up trikove koje do sada nikom nisam otkrila

Vaša Anasatasija

Povezane teme: šminka, nega, pribor za šminkanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Trikovi kako da tvoja koža izgleda mlađe

Starenje kože svima zadaje strah i tokom života se trudimo da što više odložimo taj proces tako što pribegavamo raznim tretmanima, skincare proizvodim...