7 trikova za brzo jutarnje konturisanje

Da li je brzo jutarnje konturisanje uopšte moguće? Naravno da jeste, jer ti za takvo šminkanje nije potreban ceo dan, već uz samo nekoliko jednostavnih koraka možeš skratiti ceo postupak i tako sačuvati malo vremena da na miru popiješ jutarnju kafu.  

1. E + 3 konturisanje


Bronzerom nacrtaj slovo E na spoljašnjoj strani lica – počni od temena, nastavi ka jagodicama i onda završi kod vilice. Zatim istakni lice hajlajterom tako da nacrtaš obrnuti broj 3 – počni iznad unutrašnje strane obrva pa nastavi prema nosu, ispod jagodica i prema vilici. Oba oblika, kako E tako i 3 treba da izgledaju kao puzle koje se uklapaju. Na kraju, sve dobro izblendiraj.

2. Upotrebi pribor za konturisanje


Nije potrebno da satima biraš prave nijanse među različitim proizvodima. Skokni do drogerije i nađi jedan proizvod koji sadrži nijanse koje se uklapaju sa tvojim tenom.

3. Brza makeup rutina u tri koraka


Ako nemaš hajlajter, iskoristi umesto njega svetliju nijansu iz Maybelline New York Master Contour stika, dok će tamnija biti idealna za konturisanje. Poslednji korak je da staviš roze rumenilo. Jednostavnija verzija konturisanja jednostavno ne postoji.

4. Magična osmica  


Nanesi podlogu i proizvod za konturisanje, a onda i hajlajter oko očiju u obliku osmice, čime ćeš, uz pravilno blendiranje, kreirati suptilan izgled koji će osvežiti celo lice.  

5. Upotrebi sunđer


Ako ipak imaš malo više vremena, preporučujemo ti da biraš različite četke, a ukoliko već uveliko kasniš, za nanošenje šminke će ti pomoći i beauty blender.

6. Ne zaboravi na prste  
Uštedećeš malo vremena i ako naneseš šminku čistim prstima. Tako ćeš brzo sve izblendirati, a neželjene linije od eventualnog viška proizvoda će nestati.

7. Strobing


Ako nemaš vremena za celokupan proces konturisanja, onda se uvek možeš osloniti na strobing

Više na: Bronzani izgled za leto by Dunja Jovanić

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Contour

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Sculpt

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Blush

  Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Rumenilo po tvojoj meri

Bogata L’Oreal Infallible Blush Paint paleta ima za svakoga po nešto...