8 beauty mitova koji su nam dosadili

Mit broj 1: Starijim ženama treba više šminke.


Laž! Bore su deo prirodnog procesa starenja i ne treba ih se stideti. Shvatanje da što je žena starija to joj je potrebno više šminke je apsolutno pogrešno. Ono što ne treba zaboraviti je da se u borama nakuplja puder i može ih učiniti izraženijim nego što jesu. Zato je najbolje koristiti što manju količinu makeup proizvoda. Ne preterujte sa tečnim puderom, a ako već ne možete bez njega, neka to bude onaj sa što lakšom formulom. Tako će koža normalno disati, a vi ćete izgledati mlađe i svežije!

Mit broj 2: Šljokice su samo za tinejdžere.


Šminka sa šljokicama definitivno nije rezervisana samo za tinejdžere! Danas postoji bezbroj proizvoda koji sadrže svetlucajuće čestice i koji, uz umereno korišćenje, mogu da izgledaju lepo i na devojkama i ženama koje su odavno izašle iz tinejdžerskih dana. Probaj senke u roze ili zlatnim nijansama, koje se presijavaju i koje će tvom izgledu dodati dozu privlačnosti.

Mit broj tri: Tečni puder je najbolje isprobati na unutrašnjosti ruke.


Ovo je potpuno pogrešno! Većina nas je navikla da isprobava nijansu pudera tako što ga nanese na unutrašnjost ruke, ali to nije dobro mesto zato što se boja kože na tom mestu razlikuje od boje kože lica. Kako biste bile sigurne da ćete izabrati nijansu koja vam odgovara, tečni puder testirajte na delu šake između palca i kažiprsta ili u predelu vrata.

Mit broj 4: Određene boje stoje dobro samo određenoj boji očiju.


Netačno! Tačno je samo to da određene senke čine oči privlačnijim i upadljivijim, ali pogrešne nijanse ne postoje, naročito kada tačno znate kakav look želite da postignete.

Mit broj 5: Umivanje uveče je obavezno.


Tačno! Koža lica se intenzivno regeneriše tokom noći, zato je važno detaljno očistiti lice pre spavanja. Ne zaboravite da skinete šminku svaki put kada dođete kući nakon napornog dana. Bilo bi dobro da pred spavanje još jednom očistite lice micelarnom

vodom, tako ćete biti sigurni da će vam lice biti potpuno čisto i sveže ujutru kada se probudite.

Mit broj 6: Bacite maskaru nakon tri meseca.


Delimično tačno! Bez obzira na to koliko često koristiš maskaru, ipak se treba pridržavati roka trajanja i nekih osnovnih pravila. Osušena maskara vam neće pomoći da vam trepavice izgledaju duže i gušće, već će ih samo slepiti i stvoriti grudvice na njima. O tome kako maskara sa isteklim rokom trajanja može da utiče na zdravlje svih, a ne samo osetljivih očiju, mislimo da je suvišno govoriti.

Mit broj 7: Dozvoljeno je deliti šminku sa najboljim drugaricama.
Apsolutno netačno! Znamo da volite svoje najbolje drugarice i da sa njima delite sve, ali neke stvari treba zadržati samo za sebe. Ne razmenjujte šminku međusobno, jer tako rizikujete svoje zdravlje.

Mit broj 8: Masnoj koži ne treba hidratacija.


Netačno! Masnoj koži je potrebna hidratacija isto kao i ostalim tipovima kože. Nedovoljna hidratacija može dovesti do toga da koža luči još veću količinu masnoće. Za što bolju negu masne kože, birajte proizvode za hidrataciju koji nisu na bazi ulja.  

Više na: Tri makeup looka kojih se teško odričemo

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oreal Paris True Match Liquid Foundation 4N

  Poručite odmah
 • L'oreal Paris Color Riche L'Ombre Pure 500 Gold Mania

  Poručite odmah
 • L'oreal Paris Color Riche L'Ombre Pure 405 The Big Blue

  Poručite odmah
 • L'Oreal Paris Volume Million Lashes Fatale

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Bjuti rutina Lili Kolins inspirisana serijom Emili u Parizu

„Što manje imate na licu, manje toga može da krene po zlu u toku dana“, tvrdi Kolins, a u videu koji je snimila, otkriva nam tajne svog besprekornog i...