8 osnovnih pravila šminkanja by @anastasijastasha

Naša kolumnistkinja @anastasijastasha deli sa vama svoja make-up iskustva!

1.     Isto kao što verovatno nećete piti mleko kome je prošao rok, nemojte ni stavljati na lice ustajalu i zastarelu šminku.

2.     Bitno je koje četkice koristite i način na koji ih koristite

Žene ovde često greše i ne koriste adekvatne četkice za određeni proizvod, pa samim tim i ne dobijaju željene rezultate. Srećom, tu su proizvodi kao što je  L'Oreal Brow Artist Maker, koji na sebi ima četkicu pa se ne može pogrešiti da mu je namena za obrve.

3.     Korigovanje boja - Color correcting

Ubaciću vam točak boja se koristi na lak način. Na primer, vaš problem je crvenilo na nekom delu lica, nađete crvenu boju u krugu, i ono što stoji preko puta, dakle zelena, ispravlja ovu nepravilnost. To praktično znači da treba da nabavite zeleni prajmer ili mint zeleni korektor i to nanesete na crvene zone pre pudera.

Plavu koriguje narandžasta, što znači da je korektor u narandžastim nijansama idealan da prekrije tamne podočnjake. Ukoliko ste negde videli ljubičast korektor i on vas buni (ljubičasta koriguje žutu), ova nijansa zapravo prosvetljava vaš ten.

4.     Poznavanje vaših podtona kože ima veliku ulogu pri odabiru idealne nijanse pudera, ruža ili rumenila.

5.     Redosled kojim nanosite šminku veoma je bitan za finalni rezultat.

6.     Vodite računa o higijeni vaše kože kao i vaše šminke i pribora za šminkanje. A ovde pročitajte na koji način i zašto.

7.     Ne odgovaraju sve boje svima. Nikada ne stavljajte senku koja je iste nijanse kao vaše oči jer na taj način ništa nećete istaći.

8.     Ne zaboravite da dobro ublendate puder.

 

Pročitajte i moje savete za make-up početnice! 

Vaša Anastasija

Povezane teme: šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Da li je ovo proizvod koji može sve? Testirali smo Maybelline New York Instant Perfector 4 u 1!

Instant Perfector 4 u 1 bi mogao da nam skrati mnoge makeup muke...