Ajlajner saveti za početnice

Ajlajner je jedan od osnovnih makeup proizvoda. Uz njega oči izgledaju istaknutije i zavodljivije, a pogled je mističniji. Pri gotovo svakoj tehnici šminkanja očiju, bilo da želite da napravite smoky eye ili cat eye, ajlajner je sastavna komponenta ulepšavanja. I upravo zbog toga, svaka devojka bi trebalo da nauči kako da pravilno upotrebljava ovo makeup sredstvo.

Uz nekoliko stručnih saveta i malo prakse, izveštićete se u korišćenju ajlajnera poput profesionalaca, a vaš pogled izgledaće zavodljivije i lepše.

1. Postoje tri osnovna tipa ajlajnera


On može biti u obliku olovke, gela ili tečan. Svaki od njih ima poseban način nanošenja. Jedna od najvećih grešaka koju devojke čine pri njegovom nanošenju, ako se radi o ajlajneru u obliku olovke, jeste nedovoljna oštrina. Kada se olovka redovno reže, osim što se uklanjaju bakterije koje se nakupljaju vremenom, postiže se tanka i preciznija linija pri izvlačenju. Gel ajlajner se obično nanosi četkicom, što vam daje mogućnost da sami procenite količinu koju ćete naneti. Ipak, dok se ne izveštite, može se desiti da stavite veću količinu gela nego što bi trebalo. Zbog toga olovka daje veću preciznost.

Ajlajner u tečnom stanju najčešće koriste devojke koje su već ušle u rutinu njegovog nanošenja. Sa njim se mogu postići idealne linije, ali isto tako, lako može doći do katastrofalnih grešaka pri njegom nanošenju te vaša šminka može delovati neuredno.

2. Raširite oči radi veće kontrole


Pri nanošenju ajlajnera, morate se pomagati i rukama. Naime, kako biste postigli veću preciznost, kapke razdvojite palcem i srednjim prstom ruke kako biste zategli kožu i time jednostavnije izvlačili linije ajlajnerom.

Kako vam ruka ne bi drhtala, naslonite lakat na neku čvrstu podlogu i nežnim potezima ajlajnera napravite željenu liniju.

3. Izaberite odgovarajuću boju


Klasična crna neće uvek biti odgovarajuća nijansa za vaš makeup, naročito ukoliko se radi o dnevnoj šminki. Braon ili svetlo siva idealne su nijanse koje će vašim očima dati prirodni sjaj, neće delovati napadno, a opet će biti efektne.

Takođe, nijanse ajlajnera bilo bi poželjno birati u odnosu na boju očiju. Na primer, ukoliko ste plavooke, toplije boje poput braon i bronzane daće pravi sjaj vašem pogledu. Ukoliko imate zelene oči, ljubičasta je prava nijansa za vas, dok je za one dame koje imaju braon boju očiju najbolja nijansa plava.

Više na: Ajlajner linija za party look

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Super Liner Superstar 01 Black

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Super Liner Ultra Precision

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Super Liner Perfect Slim

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup In The City: Dunjin Makeup Look

Da li si spremna za jedan potpuno drugačiji doživljaj gledanja makeup tutorijala i ove specijalne Makeup In The City epizode? Prosto i jednostavno - D...