Ajlajner za velike i male kapke by Dunja Jovanić

Da rešimo slučaj po kratkom postupku - ajlajner i smokey eyes može da ponese 99% žena, samo je pitanje kakav lajner i kakav smokey eyes. 

Ajlajner za velike i male kapke by Dunja Jovanić

Kada kažemo smokey eyes, prva asocijacija ženama je crna senka, ali to je totalno pogrešno. Smokey eye je tehnika, a senke koje se koriste mogu biti i roze i narandžasta, a naravno i klasično sive i crne. Boja senke bira se u skladu sa bojom vaših očiju i u skladu sa vašim kapcima.

Ako imate spuštene kapke, onda se biraju neutralnije i ne tako zagasite nijanse. 

Slično je i kod ajlajnera. Prvo, ajlajner ne mora biti crn. Drugo, ajlajner ne mora biti jak. Takođe, u zavisnosti od boje očiju biramo boju ajlajnera (na primer, zelenim i kestenjastim očima divno stoji braon lajner) i u zavisnosti od toga kakvi su nam kapci odlučujemo o tome koliko ćemo debelo naneti ajlajner. 

I tu postoji jedno nepisano pravilo. Ako imate podignute kapke i veću površinu pokretnog dela kapka (gleda se površina od linije trepavica do pregiba), onda možete slobodno izabrati dramatičan, crn i debeo ajlajner. Naravno, što je ajlajner deblji, oči će vam izgledati manje mačkasto. 

Ajlajner za velike i male kapke by Dunja Jovanić

Dok, ukoliko imate spuštene kapke i jako malu površinu pokretnog dela kapka, potrebno je da izvučete najtanju moguću liniju.

Na ovaj način će vam oči izgledati vizuelno veće i mačkastije. Ekstremni primer su žene sa kosim očima, koje skoro da nemaju pokretni deo kapka. One ajlajner nanose samo na spoljni ugao oka, jer ih to čini da izgledaju budnije i mačkastije. 

Moj trenutno omiljeni ajlajner (već sam dva potrošila u poslednja dva meseca) je Maybelline New York Sensational ajlajner sa krivim aplikatorom, koji je izuzetno pigmentovan, tako da u jednom potezu možete dobiti maksimum boje, a četkica je toliko precizna, da vam omogučuje najtanju i najprecizniju aplikaciju ajlajnera ikada. 

Pročitajte više: Makeup trend: Geometrija na kapcima

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

NE ČEKAJ SPECIJALNE PRILIKE - STVORI IH SAMA!

Možda specijalnih prilika nema, ali ne moramo ni da ih čekamo. Možemo same da ih stvorimo...