Beauty blender VS četkica – najbolji način da naneseš tečni puder

Mnoge devojke ne mogu da se odluče kako da nanose tečni puder i za koji proizvod da se odluče. Da li da to bude beauty blender ili četkica za tečni puder.

Ovo su neke od prednosti i mana ova dva proizvoda i tako ćete se najlakše opredeliti za neki od ova dva.

Četkice

 

Veliki broj devojaka se najviše odlučuje za makeup četkice jer se one proizvode u različitim oblicima i vrstama što odgovara različitim tečnim puderima i kremama. Takođe šminkeri smatraju da baš ta raznolikost oblika četkica pomaže da se puder lakše nanese na vašu kožu i stvara bolju pokrivenost. Ono što je još jedan plus četkice jeste zato što njom lakše nanosite puder i manje vremena ćete potrošiti, a još jedna njena prednost je i njeno lako održavanje.

Ono što jeste problem kod makeup četkica i to često navode kao manu jesu da najmanje morate da ih imate dve a mogu da budu veoma skupe, i takođe koliko god da se brzo čiste, morate veoma često da ih „osvežavate“.

Beauty blender

 

Poslednjih nekoliko godina beauty blender je opčinio šminkere ali i sve korisnice šminke i mnoge devojke ga obožavaju. On se koristi vlažan, i kada ga koristite njegova veličina se udvostruči i tada je spreman za korišćenje.

Zašto mnoge devojke daju prednost beauty blenderu jeste njegov oblik koji je savršen za nanošenje šminke na bilo koji deo lica. Ono što je njegov veliki plus jeste što on ne služi samo nanošenje podloge, nego sa njim možete da nanosite sve druge makeup proizvode. Takođe,  kada tečni puder nanosite blenderom dobijate prirodniji izgled, a on takođe uklanja i višak proizvoda sa lica.

Mana beauty blendera je što njegova pokrivenost nije 100% kod nanošenja proizvoda, što oduzima više vremena za šminkanje a i ćišćenje i održavanje blendera traje duže.

Pročitajte još o: Kako da blendirate različite makeup proizvode

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Compact Powder

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Superstay 24h

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Fit Me 130 Buff Beige

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, tečni puder, puder

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Sedam koraka za pravilno nanošenje tečnog pudera

Kako bi uspešno prekrila sve vidljive nepravilnosti na koži, nije dovoljno da tek tako razmažeš tečni puder. Neophodno je da imaš na umu sledeće korak...