Beauty favorit: Maske od gline

Raznobojne maske od gline ne služe samo za pravljenje zabavnih selfija za društvene mreže. Naprotiv, glina kao magičan sastojak se već vekovima koristi u lečenju i nezi kože zbog nekoliko svojih ključnih karakteristika.

Različite vrste za različite efekte


Predstavljamo vam nekoliko prednosti korišćenja gline za negu kože:

Rasul glina potiče iz planinskih predela Maroka i poznata je po tome što vrši detoksifikaciju i ostavlja kožu čistom. Maske koje se baziraju na ovom prirodnom elementu izvlače toksine poput magneta i poboljšavaju teksturu lica, a dovoljno su nežne da u ovoj misiji ne isušuju kožu.

S druge strane, kaolin je bela verzija gline i verovatno je najblaža opcija za uklanjanje prekomernog sebuma bez nuspojava kao što su iritacije i alergije. Prema tome, osobe sa osetljivom kožom bi trebalo da se odluče baš za ove maske jer će na najsigurniji način rešiti sve probleme na svom licu.

Ovde bismo još izdvojili i montmorilonit kao tip gline koji se ističe po tome što je najbogatiji mineralima. Ova vrsta gline je najbolji odgovor prirode na probleme sa zadržavanjem negativnih bakterija na koži. Na taj način, efektivno se rešava svih nesavršenosti i omekšava površinski sloj kože lica.

Na kraju, naša preporuka su L'Oréal Paris Pure Clay maske, koje sadrže sva tri navedena sastojka i vrlo brzo postaju vaši verni beauty prijatelji.

Rešenje za masnu kožu


Iako maske od gline mogu koristiti svi, one se naročito preporučuju osobama sa nešto problematičnijom kožom koja je sklona proširenim porama i zadržavanju nečistoća u njima. Upijajući višak sebuma, ovaj proizvod za negu lica sužava pore, čini ten glađim i na duže staze rešava problem upaljenih mitisera, bubuljica i akni.

Ujednačen ten


Ukoliko redovno koristite svoju omiljenu masku od gline, ona ne samo što će aktivno uklanjati mrtve ćelije nego će i poboljšati cirkulaciju kože, što će dalje dovesti do izjednačenog i blistavog tena. Kako glina u svom sastavu sadrži bogatu količinu minerala, njenim redovnim nanošenjem na čistu kožu ćete dostići mlađi izgled i to sve uz par nedeljnih tretmana od po 10 minuta.

Pročitajte više: Pure Clay maske za lice

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Pure Clay Glow Mask

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Pure Clay Purify Mask

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Pure Clay Exfo Mask

    Poručite odmah

Povezane teme: nega, večernja rutina, maske za lice

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Koja je razlika između dnevne i noćne kreme, kako odabrati onu pravu?

Verovatno ni sama nisi sigurna da li ti je potrebna dnevna i noćna nega u skincare rutini, otkrivamo ti sve tajne i osnovne razlike dnevne i noćne kr...