Beauty greške zbog kojih izgledaš starije 

Vaša make-up rutina mora da se menja sa godinama. Jedan pogrešan potez četkicom vašem licu može dodati i do deset godina. Uz naših nekoliko saveta izbegnite greške i vašem licu poklonite samo najbolje.

Previše pudera


Previše pudera nikako neće izgledati lepo na vašem licu i otkriće svaku liniju osmeha i bore koju imate. 

Umesto toga, odlučite se za lagani tečni puder, matirajte lice i puderom u prahu naglasite linije koje želite. Ovim koracima zadržaćete svež i mladalački izgled vaše kože.

Težak korektor

Izbegavajte nanošenje velike količine korektora na nepravilnosti. Tamni kolutovi oko očiju mogu da budu veliki problem, ali sa pravilnim nanošenjem odgovarajuće boje i teksture korektora izjednačićete ten.

Obrve bez oblika


Idealan oblik obrva je važan faktor, koji utiče na celokupni utisak vašeg lica i lepote. Izbegnite katastrofu i održavajte obrve oblikovanim, korišćenjem odgovarajućih proizvoda. 

Nisko nanošenje rumenila na vaše obraze

Rumeni obrazi treba da ostave utisak mladalačkog izgleda. Ako rumenilo nanesete ispod linije jagodica dobićete spušteni izraz lica. Zato četkicu uvek treba da povlačite ka gore.

Ajlajner na donjoj liniji trepavica


Šminkanje očiju može vizuelno da oduzme dosta godina, ako znate da se pravilno našminkate. Ako ste navikle da stavljate ajlajner na donju liniju trepavica, promenite rutinu.

Linija ispod trepavica skreće pažnju i stavlja akcenat na bore ispod očiju. Naglasite gornju liniju trepavica debljom linijom koja će vam naglasiti oči i gornji deo lica.

Hajlajter na najvišim tačkama lica

Upotreba hajlajtera kao i korektora može biti odlično sredstvo za postizanje svežeg izgleda. U zavisnosti od makeup-a koji ste izabrale, hajlajter će naglasiti deo lica koji želite i zablistaćete poput filmske zvezde.

Pročitaj više o: Kako brzo i lako popraviti šminku na poslu 

Povezane teme: šminka, senčenje lica, nega, ajlajner, oči, tečni puder, puder, konturisanje, obrve, rumenilo, korektor, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Ovo su braon nijense koje ćeš nositi na svojim usnama i trend su sezone!

Zemljani tonovi su u trendu ali braon nijanse su nešto što je boja sezone, potrudi se da ih nosiš na svojim usnama...