Beauty proizvodi koje nikako ne smete da delite sa drugaricama

Koliko god vam bilo teško da je odbijete, i za vaše i za njeno dobro recite najboljoj drugarici „ne“ ako iz vašeg nesesera izvadi neki od ovih proizvoda. Isto tako, da biste izbegli zdravstvene komplikacije, ni u kom slučaju ni vi nemojte biti previše slobodni u blizini njene šminke i obratite pažnju na sledećih šest stvari:

1. Aplikatori (četkice, sunđeri, beauty blenderi, štapići, ...)


Bilo koja mala alatka zahvaljujući kojoj vaše lice postaje umetničko delo i koja dolazi u direktan kontakt s kožom ne bi trebalo da se deli jer može biti izvor ozbiljne infekcije. Ne biste koristili tuđu četkicu za zube, zar ne?

2. Oprema za manikir i pedikir
Grickalice, makazice i turpije za negu noktiju i stopala koje koristite kod kuće za manikir i pedikir možda deluju bezopasno, ali ukoliko ih delite sa nekim, to može dovesti do toga da dobijete/prenesete opasne gljivice.

3. Četka za kosu


Osim toga što vaši i gnjide nisu iskorenjene i bilo ko ih može dobiti tokom svakodnevne vožnje autobusom, deljenje četke za kosu s nekim povećava rizik za širenje različitih kožnih infekcija.

4. Svi makeup proizvodi za šminkanje očiju


Da, svi, bez izuzetka! Tuđi ajlajner, maskara i senke za oči mogu vas izložiti riziku da dobijete konjuktivitis i, isto tako, vaša šminka može ugroziti druge. To što se tragovi virusa ne vide, ne znači da on nije prisutan.

5. Sve što se nalazi u teglici                               
Osim ukoliko vi i osoba s kojom biste delili hidratantnu kremu ili masku za lice zahvatate proizvod svaki put novom kašičicom – što sigurno ne radite – neophodno je da u teglicu stavite prst. Koliko god ruke bile čiste, bakterije su tu, a deljenje bacila neće učiniti uslugu vašoj koži.

6. Osim šampona i gela za tuširanje, ništa što se koristi u tuš-kabini


Mrežice, četke, lufe i sunđeri za tuširanje (o brijačima da ne pričamo!) prepuni su bakterija s kože jedne osobe i ni u kom, ponavljamo, ni u kom slučaju ne bi smeli da se dele. Spavate kod najbolje drugarice i tuširate se kod nje? Klasično tuširanje biće sasvim dovoljno!

Više na: Ova 3 beauty trika nikako nemojte da probate kod kuće

Povezane teme: nega, oči, maske za lice, četke za šminkanje, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da šminkom sakriješ tragove alergije na licu

Pored lepog vremena, proleće sa sobom donosi i sezonu alergija. Srećom, uz pravilnu negu kože i odgovarajuće bjuti proizvode, ipak je moguće da sakrij...