Boje rumenila koje treba izbegavati u odnosu na ten

Ma koliko volele neku nijansu, to ne znači da treba i da je koristite. Osim u specijalnim prilikama, kada je više ili manje bolje, odnosno ono što situacija od vas traži, uvek je dobro savršeno dobro znati koji tonovi pristaju vašem tenu. Kako bi lakše došle do tog znanja, predstavljamo vam male trikove poznatih šminkera koji će vam uvek dobro doći.

U zavisnosti od toga da li ste svetle, tamne puti, ili pak ne pripadate grupi „ekstrema“ već se nalazite na zlatnoj sredini po ovom pitanju, postoje tonovi koje bi trebalo da koristite, baš kao i oni koje treba da izbegavate.

Šminkom bi trebalo na najbolji način istaći ono što prirodno nije istaknuto, ali svakako ne odavati utisak višeslojnog šminkanja. Posebno kada je rumenilo na redu, što više grešaka izbegnete - to ćete bolje izgledati.

Svetliji ten

Devojke svetlijeg tena moraju spoznati podton svoje kože, pre svega. Breskva je univerzalno rešenje za sve lepotice koje krasi ovakav ten, ali, na primer, topliji podton traži nijansu boje kajsije. Svetliju varijantu pink boje ostavite devojkama hladnijeg podtona. Ružičasta šljiva je tu kada vam je potrebno malo drame u stajlingu.

Takođe, bez obzira na to za koju ste se varijantu odlučile, potrudite se da stavljate veoma malo proizvoda. Izbegavajte boje suprotne navedenima, kako rumenilo na vašoj koži ne bi delovalo kao (uglavnom preterano) crvenilo.

Ni svetle ni tamne

„Vlasnice“ srednje tamnog tena one su koje mogu da odahnu kada je rumenilo u pitanju. Za vas praktično nema zime, jer ne morate mnogo toga da izbegavate, već se možete slobodno igrati tokom šminkanja, naravno - bez preterivanja. Koralne, pink, crvene... sve boje su vam i te kako dostupne!

Ipak, trudite se da ne zapadnete u bilo kakav ekstrem, baš iz tog razloga - vaš je ten „zlatna sredina“. Slatki ružičasti tonovi učiniće vaš izgled dosadnim, dok će dramatične boje vina delovati teške. Zapamtite savet broj jedan: blush jednako natural flush! Zato dame, što prirodnije to bolje!

Tamniji ten

Kada pocrnite, ili ukoliko pripadate grupi dama sa prirodno tamnijim tenom, u širokom luku izbegavajte svetle tonove. Zašto biste tu fenomenalnu boju koja vam daje fantastičan izgled učinili ispranom? Da, znamo, to nikako nije plan... Zato boje vina, burgundi, deep rose, bronzane varijante - idu kao poručene! Nećete pogrešiti, pronađite omiljenu varijantu i čvrsto se držite nje.

Pročitajte još: Rumenilo ili bronzer?

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette Pinks

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette Ambers

    Poručite odmah

Povezane teme: rumenilo

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Najbolje nijanse rumenila za proleće 2017.

Rumenilo spada u sastavni deo svakodnevnog make-upa, pa se tako ni dnevne, ali ni noćne varijante ne mogu zamisliti bez ovog proizvoda...