Boje usana idealne za letnje večeri by Dunja Jovanić

U mojoj glavi leto se ne završava onog dana kada to kalendar kaže. Leto se završava kada vam spadne bronzani ten. Dakle, dok god ste preplanuli, imate pravo da smatrate da leto nije gotovo. I tačka. 

Ako želite da saznate na koji način da naglasite svoj preplanuli ten, pročitajte savete OVDE.

A kao završni korak, tu su usne. Kada planiram šminku, nikada ne krećem od usana, već se obično našminkam neutralno, pronađem odgovarajući outfit i onda na samom kraju biram boju karmina – u zavisnosti od prilike, raspoloženja i slično. 

Boje usana idealne za letnje večeri by Dunja Jovanić

Naravno, ne treba zaboraviti staro pravilo, a to je da ukoliko imate naglašene oči (na primer smokey eyes ili jak ajlajner), onda ne treba da imate jarke boje na usnama i obrnuto. 

Kao i drugo pravilo, koje se tiče veličine vaših usana, a to je, na primer, ako imate jako tanke usne, nemojte ih dodatno naglašavati tamnim ruževima, već koristite svetlije nijanse, približnije vašem tenu. A boja usana može i te kako da vam istakne ten. 

Neutralne usne

Boje usana idealne za letnje večeri by Dunja Jovanić

Nude usne su uvek dobra opcija. Možete ih samo namazati tankim slojem balzama za usne ili možete izabrati neki nude ruž. Kako bi vam usne izgledale sočnije i punije, prethodno stavite za nijansu tamniju olovku za usne, kojom ćete uokviriti vaše usne (ili čak i precrtati određene delove ukoliko je potrebno). 

Klasika 

Crvene usne su nezaobilazan izbor. Kladim se da svaka devojka ima bar 3 nijanse crvenog ruža kod kuće. Ukoliko ste nabacili dobru boju tokom leta, onda vam preporučujem koralne nijanse koje će vam dati „tropski izgled“ i izuzetno naglasiti vašu preplanulost.

P.S. Da li znate da sam ja mrzela crveni ruž do pre 3 meseca? A sad ga obožavam. 

Tamne usne

Treća opcija su tamne nijanse ruževa. Boje koje vuku na bordo, braon, ljubičasto. U ovom slučaju vam za ostatak šminke predlažem jako svedene opcije, koje mogu da podrazumevaju maskaru na očima, dosta hajlajtera i tamne usne. U tom slučaju vas te tamne usne neće obavezati na neki izuzetno elegantan izgled koji prati taj makeup look.

Pročitajte još: Da li je hajlajter i dalje IN? by Dunja Jovanić

Povezane teme: usne, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da iskočiš iz okvira i uneseš novine u tvoj jesenji makeup look?

Septembar je mesec kada sve krećemo ispočetka, vreme je da uneseš novine u svoj jesenji makeup...