Borba tečnih pudera by Dunja Jovanić

Kako da izaberete savršen tečni puder?

Borba tečnih pudera by Dunja Jovanić

Ovo je verovatno najčešće pitanje koje dobijam kako od svojih drugarica, tako i od svojih pratilaca. Odgovor, međutim, nije tako lak. To jest, postoji toliko faktora koji to određuju. Osim toga, vi najbolje znate koji puder vama najviše prija, a to je na kraju krajeva najvažnije. 

Kada birate savršen puder za vašu kožu, prvo pođite od toga kakvog je tipa vaša koža.

Ukoliko je suva - izbegavajte tečne pudere koji matiraju kožu, jer će je oni učiniti još suvljom. 

Ukoliko je masna - izbegavajte pudere koji imaju sjajan finiš. 

Ukoliko imate normalnu kožu - imate sreće, jer će vam manje-više svaki puder odgovarati. 

Ja ću ovde pokušati da vam uporedim dva pudera, a to su Maybelline New York SuperStay 24h i Fit Me Matte + Poreless. Prvo i osnovno, najveća razlika između ova dva tečna pudera jeste njihov finiš. 

Maybelline New York SuperStay 24h ima prirodni finiš.

Ni mat, ni sjajan, već jako svež i prirodan. To je uvek moj prvi izbor kada je finiš u pitanju. Ovaj puder će odgovarati devojkama koje imaju suvu ili normalnu kožu. Možda čak i devojkama sa normalnom kožom koja ima tendenciju da se masti u toku dana, pa u tom slučaju samo treba setovati puderom u kamenu. 

Ukoliko se šminkate za dan i imate normalan tip kože, ne morate ga setovati jer će on naglasiti vašu zdravu i mladu kožu. Takođe, za što blistaviji izgled, koristite krem proizvode. Krem konture, krem hajlajter i slično. Dok ukoliko planirate da se našminkate za neki specijalni događaj ili izlazak, onda bih savetovala da setujete ovaj puder, kako bi vam što duže trajao. 

Maybelline New York Fit Me Matte + Poreless tečni puder je više za devojke koje imaju nešto masniju kožu, jer ima matirajući efekat.

Borba tečnih pudera by Dunja Jovanić

Ali, ja imam normalnu ka suvoj koži i meni nije preterano suv, ne osećam nikakvo zatezanje i rado ga nosim, tako da ukoliko dobro nahranite kožu kremom za lice i dobro je negujete, nema razloga da ne probate ovaj puder. Iz mog iskustva, nemate potrebe da setujete ovaj puder, jer je dovoljno mat da nećete prosijati, a opet ne previše, da vam izražava suve delove na licu. Mada, za ovo mi nemojte verovati 100%, jer ja nemam masnu kožu, pa nisam mogla na sebi da isprobam da li ću prosijati tokom dana. Osim toga, to je vrlo individualno. 

Ono što je trik, ukoliko ste dovoljno smele ili ukoliko volite da isprobavate nove stvari, jeste da možete da kombinujete ova dva pudera.

Na primer, jedan puder vam ima odličnu pokrivnu moć, ali vam se ne dopada njegov finiš. Pomešajte ga sa vašim drugim puderom koji ima slabiju pokrivnu moć, ali ima finiš koji vama više odgovara. Jednu pumpicu jednog pudera, drugu pumpicu drugog i napravili ste svoj savršeni miks.

Ili ukoliko ste totalni pro, imate kombinovani tip kože, nanosite puder po regijama - imate masnu T-zonu, na koju stavljate puder koji je mat, i ostali deo lica su vam masnog ili normalnog tipa, i na taj deo nanosite puder koji vam je bolji za taj tip kože. 

Pročitajte više: Ovo je makeup proizvod koji bi trebalo da pomešate sa tečnim puderom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Super Stay 24H Full Coverage Foundation

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Šminka za prvi dejt

Predlažemo ti da okupiš drugarice koje će ti malo umanjiti tremu, što svojim savetima za oblačenje i za ponašanje, što zadirkivanjem koje će te opust...