Budi prva koje je prošetala trend za 2016.: Ombre sa kose prelazi na šminku!

Nijansiranje gradacijom od jedne ka drugoj boji, najčešće od svetlije ka tamnijoj poznato je kao ombre tehnika.

 

Ovaj trend postao je svetski  hit. Novitet za  2016. godinu je primena istog principa – ali na mejkap.

 

Usne

Da li se sećate kako su izgledale pune usne Naomi Kembel devedesetih, na vrhuncu njene karijere? Tamno uokvirene, ka sredini nijansirane  do sasvim svetle boje. Ovakvu je drastičnu  gradaciju sebi mogla da dozvoli zbog svoje tamnoputosti, ali princip ombre tehnike na usnama je manje-više isti. Predlažemo da usne, nakon nanošenja karmina, dodatno uokvirite nešto debljom linijom olovke tamnije nijanse. Za kraj, na unutrašnjost usana nanesite najsvetliju nijansu  ruža za usne. Sjaj na ombre usnama izgleda sjajno, doslovce. Pa njim finiširajte.

 

Oči

I pre nego što je ombre izraz nastao, isti princip senčenja očiju bio je trend tokom osamdesetih. U savremenoj izvedbi, ombre na očima može biti sasvim slobodna igrarija.  Nijansiranje može ići od tamnije ka svetlijoj boji li obrnuto, a smudge tj. efekat zamrljanih boja  poželjan je na prelazu sa jedne na drugu boju.

 

Nokti


Kako biste postigli ombre efekat, svetliju nijansu laka koristite kao bazu, a  tamniju ( ili neku boju koja se sa bazom uklapa) na nokat nanosite tapkanjem pomoću aplikatora za senku ili sunđerčića. Od sredine ka vrhu nokta, ređe ka gušćem sloju.  Za kraj, premažite bezbojnim lakom za nokte da ujednačite površinu i eto - tvoj ombre je spreman! 
 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Color Sensational Maybelline New York

  • Essie 001 blanc

  • Essie 063 too hot

  • LaPalette Ombree L'Oreal Paris

  • Matte Lipstick Nyx

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, crveni karmin, nokti, manikir, oči, karmin, ruž, sjaj za usne, usne, trend, stil

Registrujte se / Prijavite se