Burgundy usne by Dunja Jovanić

Od kada smo pre nekoliko godina otkrile burgundy boju u šminkanju, svake jeseni smo lude za istom. Nema veze što smo pre te čuvene burgundy jeseni nosile bordo nijanse ruževa, burgundy ipak zvuči više šik. 

Dobra stvar kod nanošenja tamnog ruža je da je s njim look do pola gotov – dovoljno je da dodate maskaru i brzinski „odradite“ ten. 

Burgundy usne by Dunja Jovanić

Često me devojke pitaju da li su više u trendu sjajne ili mat usne, šta od ta dva proizvoda čini da vam usne izgledaju veće, sočnije i slično. Međutim, to je, ako mene pitate, veoma individualno. U stvari, najviše zavisi od toga kako se bolje osećate. Na primer, ja se uvek bolje osećam kada nosim mat ruž, jer znam da ne može da mi se desi da se tokom dana pomeri, da se zanesem pa nekoga cmoknem nasred obraza i ostavim mu trag na obrazu i slično. U tim slučajevima koristim Maybelline New York Super Stay Matte Ink tečni ruž. 

S druge strane, sjaj čini da moje usne izgledaju mnogo sočnije.

Burgundy usne by Dunja Jovanić

Prema tome, za svakodnevnu šminku česće biram mat ruž, a za neka slikanja i posebne prilike se opredeljujem za sjajnu varijantu, što bi bio neki od Maybelline New York Vivid Hot Lacquer tečnih karmina. 

Međutim, možete da koristite stari trik profesionalnih šminkera i koristite i mat i sjajni ruž istovremeno. Kako? 

Burgundy usne by Dunja Jovanić

Najpre mat ružom oivičite usne i popunite sve sem centralnog dela gornje i donje usne. Za burgundy izgled predlažem vam Matte Ink u nijansi 50 Voyager (moj favorit). A onda u sam centar usana dodajte Vivid Hot Lacquer u nijansi 76 Obsessed. 

Ukoliko se ne osećate baš sigurno da nanosite tamne nijanse, pre nego što krenete sa ruževima, oivičite usne novom Color Sensational olovkom za usne u boji 110 Rich Wine. 

I taman dok ovladate ovom tehnikom, eto nama zime... :)

Pročitajte još: Kako da ne preterate sa šminkom ove jeseni

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline SuperStay Matte Ink 50 Voyager

    Poručite odmah
  • Maybelline Color Sensational Vivid Hot Lacquer 76 Obsessed

    Poručite odmah

Povezane teme: ruž, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Proizvodi bez kojih nećeš moći ove jeseni!

Jesen je sezona koja nam donosi najzanimljivije makeup trendove ali i novitete kak su makeup proizvodi u pitanju, ovo su proizvodi bez kojih nećes moć...