Da li ajlajner možete da nosite uz sve? By Dunja Jovanić

Kada govorim o mojoj svakodnevnoj rutini, moram da vam kažem da se ja uvek prvo šminkam, pa onda razmišljam o outfitu. Pa onda iz praktičnih razloga biram univerzalnu šminku, koja će mi ići uz svaki outfit. Univerzalna šminka podrazumeva dobar ten, popunjene obrve, malkice bronzera/ konture, rumenilo, maskaru, i sjaj za usne. I ponekad ajlajner. 

da li ajlajner mozete nositi uz sve

Sve zavisi od toga kako ga nosite

Ajlajner može, a i ne mora da vam diktira izgled. Sve u zavisnosti od toga kako ga nanosite. Recimo, ajlajner koji nije mačkast (koji se nanosi samo uz liniju trepavica i ne dalje od toga), možete da nosite na svakodnevnom nivou jer on čini da vam trepavice izgledaju gušće, vaše oči istaknutije, ali ni u kom smislu ne pravi vaš makeup look elegantnijim, ili drugačijim. 

Dok, ukoliko volite da nosite 'winged eyeliner', to ipak zahteva određenu garderobu. Ne u smislu da morate da nosite svečanu haljinu, ali ipak to nikako ne ide u sportski fazon oblačenja. I opet, ukoliko je to samo malkice izvučen ajlajner, on će naravno biti manje elegantan, u odnosu na jako izvučen ajlajner, koji ipak zahteva malo više sređivanja

Ali otkriću vam jednu caku - ja često odradim samo basic ajlajner (uz trepavice) pa onda ukoliko se na kraju odlučim da obučem nešto drugačije, izvučem 'wing' pred sam izlazak iz kuće.

Sve je stvar vežbe

Što se tiče toga koliko ste vešti sa ajlajnerom i koliko vam to oduzima vremena, reći ću vam, po ko zna koji put, da je sve stvar vežbe. Koliko sam samo puta ja izašla iz kuće sa nejednakim ajlajnerom (i dan danas mi se nekada to desi). Ali je vrlo bitno da koristite ajlajner koji vam najviše odgovara, bilo da je to tuš, ajlajner u olovci, ili gel lajner. 

Meni Maybelline Sensational ajlajner toliko olakšava posao, jer ima kosu četkicu, koja radi posao za mene. Sjajno je pigmentisan i ukoliko ste početnik, imate moju toplu preporuku za taj ajlajner. 

Pročitajte više o: Sve što treba da znate da nikada više ne napravite grešku sa ajlajnerom

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, ajlajner, oči, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Nauči kako pravilno da odabereš i naneseš rumenilo za lice

Rumenilo za lice je jedan od najzapostavljenijih makeup proizvoda, a razlog tome je što devojke često izbegavaju kupovinu rumenila u strahu da ne odab...