Da li je ajlajner i dalje IN? by Dunja Jovanić

Postoje trendovi u šminkanju koji su sezonski, a postoje i neki trendovi koji su prisutni oduvek i koji nikada neće izaći iz mode.

Kao što su na primer crveni karmin, rozikasto rumenilo, maskara i ajlajner. 

Da li je ajlajner i dalje IN? by Dunja Jovanić


Ni ja koja obožavam ajlajner, ne nosim ga baš uvek. Ne zato što mislim da više nije in, već zato što se nekada 'posvadjamo'. 

Nekada mi treba 5 minuta da izvučem savršen ajlajner, koji je jako precizan, jednak na oba oka i pod konac što bi se reklo, medjutim, nekada imam period kada me ajlajner prosto ne sluša. By the way, trenutno sam baš u toj fazi.

Kojom god tehnikom se služim, koji god proizvod da koristim, jednostavno ajlajner mi nije jednak i ruke me ne slušaju, a kapci ne saradjuju. 

U čemu je trik?

Da li je ajlajner i dalje IN? by Dunja Jovanić


Kada stavite maskaru, to se neće toliko ni primetiti, jer će vaše trepavice ostaviti ajlajner u drugom planu. Jedino gde može da se primeti nejednak lajner jeste na spoljašnjem uglu oka. Što znači da najviše truda treba da uložite baš u 'wing'. 

Ali da se mi vratimo na prvobitno pitanje, a to je da li je ajlajner in ili nije. Odgovor je da će ajlajner uvek biti u trendu, i jedino što se može menjati sa trendom jeste način aplikacije, debljina ajlajnera i oblik.

Sećate li se da je jedno vreme bio in super debeo ajlajner inspirisan Amy Winehouse? 

I naravno, ono što uvek potenciram - nosite ono što vama stoji, a ne ono što je u trendu. Ili prilagodite trend sebi.

Da pojasnimo. Ako imate spuštene kapke, nećete nositi debeo ajlajner, koji će vaše oči učiniti još krupnjim, nego što tanji i mačkastiji. Ili ako imate kose oči, stavite lajner tik uz liniju trepavica, i to u debljem sloju, kako bi vam oči delovale okruglije. 

I na kraju, vežbajte. Niko se nije rodio sa veštinom za ajlajner (ako ona uopšte postoji). To se vežba. Verujte da ja dan danas kada nadjem neke slike od pre nekoliko godina, smejem se svom ajlajneru.

Izvucite ajlajner, pogrešite, ispravite, bogatiji ste za ajlajner- iskustvo, pa onda ispočetka. I tako dok vam se ruka ne opusti. 

Pročitaj više: Saveti za brzo jutarnje nanošenje ajlajnera

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Precise Liquid Eyeliner

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči, trend

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da zaštitiš kožu tokom zime?

Ako ove sezone želiš da svojoj koži pružiš hidrataciju, za tebe smo izdvojili fenomenalne preparate sa kojima ne možeš da pogrešiš...