Da li je hajlajter i dalje IN? by Dunja Jovanić

Kako se trendovi menjaju iz sezone u sezonu, da li se ponekad zapitate „hej da li je ovo što ja furam i dalje in?“ Ja se to često zapitam, jer mislim da kad prestanete da postavljate sebi to pitanje, vrlo je moguće da: a) starite i b) počinjete da budete „demode“.

Odgovor na pitanje je...

Da-li-je-hajlajter-i-dalje-IN-by-Dunja-Jovanić

Elem, hajlajter je jedan od pet najaktuelnijih makeup proizvoda u proteklih nekoliko godina. Mislim da ne postoji devojka koja u svojoj kolekciji nema bar jedan. A onda postoje i one devojke (poput mene), koje u svojoj kolekciji imaju bezbroj hajlajtera. Jedan bronzani, jedan biserni, jedan u boji šampanjca, jedan koji vuče na rozikasto, jedan tečni, jedan u stiku ... i tako u nedogled. 

Odgovor na pitanje je da hajlajter jeste i dalje IN, ali ne u onoj meri kao pre. Dakle, sada je u trendu posvetljivanje i isticanje delova lica na nešto suptilniji način. To znači da ne želite da sijate i da se to vidi iz aviona, već da stavite toliko hajlajtera da se on tek malo primeti na svetlosti. 

A evo i par trikova kako da to postignete!

Ako koristite tečni hajlajter ili hajlajter u stiku, stavite ga pre nego što nanesete korektor, jer se regije na koje stavljate ova dva proizvoda u nekim delovima preklapaju. Stoga, kada nakon hajlajtera stavite korektor, dobićete blaži efekat posvetljivanja

Ukoliko želite još blaži look, onda hajlajter nanesite čak i pre pudera, što će vam dati najprirodniji mogući efekat. 

Štaviše, ukoliko ne želite mnogo da razmišljate o svim ovim trikovima, izaberite kompaktni hajlajter i sa njim možete dobiti vrlo prirodan izgled. Jedan od mojih omiljenih hajlajtera ovog tipa jeste onaj iz Maybelline New York Master Sculpt seta. Ne ostavlja beličast trag, već sitne šljokice.

Dodatni savet: Za prirodniji izgled, ovaj hajlajter nanesite pre rumenila i konturisanja.

Više na: Šta je ustvari strobing? by @imfashionbabe

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Master Sculpt 01 Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Sculpt 02 Medium

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick 01 Light

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Master Strobing Stick 02 Medium

  Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, konturisanje, dunja jovanić, imfashionbabe, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City: Savršene obrve u par koraka

Devojke iz Make Up In The City serijala, Dunja, Tea i Paula, su ovoga puta podelile svoje savete i trikove, kao i proizvode koje koriste prilikom obli...