Da li je pogrešno staviti hajlajter na obraze? By Dunja Jovanić

Hajlajter je prošao kroz mnoge faze. Od toga da su devojke ulicom išle sjajnih jagodica kao praznična rasveta, do toga da smo došli do trenda da taj hajlajter treba malo suptilnije da se koristi. A sada je došao i trend stavljanja hajlajtera na sam vrh obraza, ali vrlo suptilno. Ako mene pitate, hajlajter u velikim količinama je prihvatljiv samo kada je neki beauty editorijal u pitanju. U svim ostalim slučajevima koristite „mrvu“ ovog proizvoda. 

Kako da postignete ovaj look? 

Da li je pogrešno staviti hajlajter na obraze? By Dunja Jovanić

Pred kraj čitavog procesa šminkanja, poslednje što koristim jesu rumenilo i hajlajter. 

Prvo nanesite rumenilo na jabučice obraza (tačno mesto na koje treba da stavite rumenilo naći ćete tako što ćete se blago nasmešiti zatvorenih usta - deo obraza koji najviše dođe do izražaja je deo gde treba da nanesete proizvod) i onda ga blagim pokretima uz sasvim malo proizvoda izblendajte s konturom ili bronzerom koji ste prethodno naneli, sve kružnim pokretima u pravcu od obraza ka ušima. 

Zatim, umesto da hajlajter nanesete na vrh jagodica, nanesite ga na sam vrh rumenila u obliku luka. Na taj način kada se nasmejete, celo lice će vam izgledati mnogo blistavije. 

Međutim, ako vam je to previše komplikovano, postoji i jednostavniji način.

Da li je pogrešno staviti hajlajter na obraze? By Dunja Jovanić

Umesto čitavog ovog procesa, mapiranja obraza i slično, jednostavno na četkicu stavite rumenilo i malo hajlajtera i nanesite ovaj miks na mesto na koje inače stavljate rumenilo. 

Proizvod koji ja koristim za ovu namenu jeste Maybelline New York Master Blush, koji u sebi sadrži tri rumenila i jedan hajlajter, tako da sve imam na jednom mestu. Pogotovo volim da ponesem ovaj set kada putujem, jer u jednom proizvodu imam sve što mi je potrebno.

Ali kako da uopšte znate koji ton hajlajtera vama odgovara?

Da li je pogrešno staviti hajlajter na obraze? By Dunja Jovanić

Najčešća dva podtona kada su hajlajteri u pitanju su roze i zlatni podton. U prevodu, ako imate rozikasti podton kože - birate hajlajtere sa roze podtonom, a ako imate žuti ili maslinasti podton kože, koristite zlatni hajlajter. 

Pročitajte još: Savršen instant sjaj za jesen

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Blush

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Strobing Stick 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Strobing Stick 02 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: dunja jovanić, imfashionbabe, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Make Up In The City 3- 4. epizoda - Prolećni makeup

Pogledajte kako je Dunja našminkala Enu Lunu pod budnim okom iskusnog Đikija...