Da li je vreme za bronzer?

Ako su sunčani dani postali sve češći, a garderoba sve tanja – da, vreme je za bronzer! Dovoljno je da tvoje lice dobije blagu preplanulost, i igra bronzerom može da počne. Osnovna funkcija bronzera za lice je da naglasi prirodnu preplanulost lica, mada se može koristiti i za letnje konturisanje, ali se u tom slučaju primenjuje na drugačiji način i bira mat završnica bronzera.

 

Biraj bronzer za lice prema tonu kože

Iako je idealno da koža lica bude makar blago osunčana kako bi bronzer imao pun efekat i postigao cilj, i devojke svelte puti mogu sa samopouzdanjem nositi bronzer, jer poenta bronzera jeste da kožu učini zavodljivo preplanulom i blistavom. U zavisnosti od tvog prirodnog tona kože lica treba birati i nijansu bronzera.

Svetloj koži prijaće tople bež i nežno rozikaste nijanse, Srednji tonovi kože lepo podnose sve nijanse bronzera, izuzev onih sa roze i breskva odsjajem. Maslinastoj koži najbolje će “leći” suptilno bakarne i lagane bronzane palete.

 

Svetlucavo ili mat

Dnevna šminka podrazumeva manje svetlucave ili mat bronzere, jer će u protivnom na suncu izgledati kao da na licu imate šljokice. Za veče je izdašnije nanošenje sasvim prihvatljivo, a svetlucave čestice učiniće da lice dobije na glamuroznom sjaju.

 

Bronzer ili rumenilo, bronzing ili konturing…

Pravilno nanošenja bronzera delimo u dve kategorije: 

1. Za osvežavajući izgled, bronzer se nanosi lagano u nekoliko pokreta velikom četkom, malo na obraze, malo na čelo. Zapravo, baš tamo gde sunce prvo dotakne lice.

2. Za glamurozniju i izazovniju šminku, treba znati da konturisanje prethodi bronzeru. Kada pravilno nanesete puder za konturisanje, bronzerom osunčajte lice nanošenjem na perimeter lica. Naravno, kako biste izbegli neke od make-up grešaka, savetujemo da višak proizvoda sa četke stresete ili oduvate.

A rumenilo? Svrha rumenila je da obrazima da malo svežine i boje, blago I prirodno, a najbolji efekat ćete postići ako bronzer I rumenilo ukombinujete, jer u tandem pružaju najbolji efekat! Pazite samo da birate rumenila toplijih tonova.

 

Još nekoliko bronzer fazona

  • Ako ti ponestane tamnije nude palete senki, bronzer može da ti bude privremena zamena.
  • Svetlucava varijanta ovlaš naneta na kapke biće fini final touch kod šminkanja očiju.
  • Uz pomoć bronzera možeš naglasiti i dekolte. Samo pređi četkom i liniju između grudi i - voilà!

 

Pročitaj još o: Blistav izgled u samo par koraka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oreal Paris Glam Bronze

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, mat, večernja šminka, dnevna šminka, rumenilo, bronzer

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 7 laganih tečnih pudera za leto

Važno je izabrati pravi letnji puder, koji će držati šminku na mestu, neće dozvoliti razlivanje, a ujedno će omogućiti koži da nesmetano diše. Mi ti p...