Da li kombinujete intenzitet obrva uz vaš makeup look? By Dunja Jovanić

S vremena na vreme, Facebook me iznenadi slikama iz prošlosti i moja prva pomisao je: „Dunja, odakle ti ideja za ovakve obrve?!“ Nekada su izgledale kao čokoladne bananice, nekada su bile pretanke, a vrlo retko su izgledale onako kako treba.

Međutim, i sada ima tih dana. Nekad preteram s intenzitetom, a nekad ih previše lagano popunim.

Upravo to me je navelo da vam pišem o tome da obrve treba da usklađujete sa vašim makeup lookom. 

Da li kombinujete intenzitet obrva uz vaš makeup look? By Dunja Jovanić

U kom smislu? Ukoliko planirate smokey eyes, ili jače konture, ili taman karmin, ili ukoliko izlazite i slično, poželjno je da malo intenzivnije popunite obrve. Dakle, tada je vreme da opustite ruku. :) Za metodu „opusti ruku“ preporučujem vam Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil.

Suprotno tome, ukoliko idete na posao, doručak sa prijateljima, ili se jednostavno svakodnevno veoma jednostavno i blago šminkate, onda nikako ne treba da imate jake i tamne obrve, zato što će to učiniti da izgledate manje sveže i vrlo grubo i strogo. Tako da, u vašem slučaju, ako imate prirodno lepe obrve, dovoljno će vam biti da ih začešljate Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler maskarom za obrve, koja će im dati malo boje i učvrstiti ih. 

Inače, dobro bi bilo da znate da sa bilo kojim makeup izgledom jake obrve čine da izgledate starije, ozbiljnije i strože. 

Da li kombinujete intenzitet obrva uz vaš makeup look? By Dunja Jovanić

Često me devojke pitaju šta mislim o raznim trajnim metodama za popunjavanje obrva, kao što su tetoviranje, japansko iscrtavanje i slično i moj odgovor je u 99% slučajeva da to ne preporučujem, baš iz razloga što jake obrve traže šminku. Ne možete očekivati da kada se probudite bez šminke, sa podočnjacima do kolena i japanskim obrvama, izgledate super prirodno. Osim toga, danas na tržištu postoji toliki izbor proizvoda za obrve - od olovaka u raznim nijansama, preko gelova do maskara, da je šteta da pribegavate bilo kojoj permanentnoj metodi. 

I ne zaboravite, trendovi se menjaju iz godine u godinu.

Da li kombinujete intenzitet obrva uz vaš makeup look? By Dunja Jovanić

Trenutno su debele i „čupave“ obrve veoma popularne, a možda će se već sledeće godine u modu vratiti tanke obrve iz 90-ih, ko zna?

Pročitajte još: 6 koraka za savršeno definisane obrve

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler Mascara

    Poručite odmah

Povezane teme: obrve, dunja jovanić, imfashionbabe

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

No makeup makeup look u 6 jednostavnih koraka

Jedan od najpoželjnijih načina šminkanja tokom leta je no makeup makeup look. Međutim, nemoj dozvoliti da te naziv ovog trenda odvede u pogrešnom smer...