Da li naneti korektor pre ili posle tečnog pudera by @imfashionbabe

Pre nekoliko dana, nakon što je pogledala moj novi video, prijateljica me je pitala kako to da korektor stavljam posle pudera?  U prvom mahu odgovaram 'pa to se tako pravilno radi', a onda se setim da se pre izvesnog vremena, korektor ustvari koristio pre tečnog pudera.

Pitate se zašto? Zato što je trend bio drugačiji.

Korektor se pre koristio samo za pokrivanje tamnih krugova oko očiju, što znači da ako niste imali tamne podočnjake, niste ni imali potrebu da ga koristite. I koristio se isključivo na predelu ispod očiju i prekrivanje nekih nepravilnosti, kao što su bubuljice, ili sitne fleke na licu. Nakon toga biste koristili tečni puder, dodali malo rumenila za kraj i to bi bilo to što se tiče lica.

Međutim, sa pojavom trenda konturisanja, korektor je počeo da se koristi mnogo više kao 'posvetljivač', nego kao korektivno sredstvo. Dakle, ovo je samo stvar trenda. Danas, na prethodno nanešen tečni puder, nanosimo korektor na predeo ispod očiju, na centar čela, bradu i predeo iznad vilične kosti. Zatim nanosimo konture, bronzer, rumenilo, hajlajter.

Pročitaj više o: Kako da precrtate usne a da to niko ne primeti by @imfashionbabe

Dakle, da odgovorimo na ovo često pitanje - da li je pravilno staviti korektor pre ili posle tečnog pudera?

Odgovor je da je i jedna i druga metoda ispravna, samo se radi o različitom trendu, kao i izgledu koji želite da postignete.

Do narednog čitanja,

Dunja

Registrujte se / Prijavite se