Da li se šminkate kada letite avionom by Dunja Jovanić

Da-li-se-sminkate-kada-letite-avionom

Šminku koristimo i kao dodatni sloj zaštite kože lica

U nekim situacijama je zaista neophodno nositi šminku. Na primer, na posao, na važne sastanke, specijalne prilike i slično. Čak se nekada i ne radi o tome da ste mnogo drugačiji sa i bez šminke, već o tome da se nekako bolje i sigurnije osećate sa malo maskare ili bez podočnjaka.

U nekim drugim situacijama je takodje poželjno imati šminku, ali iz drugih razloga, a to je kada šminku koristimo kao dodatni sloj zaštite kože lica, koja je najčešće osetljiva. Pisala sam ranije o tome koliko je važno imati puder kada je jako hladno vreme napolju, jer vaša koža tada ima dodatnu zaštitu od hladnoće i spoljnih uticaja. 

Let do Amerike

A s obzirom na to da sam skoro došla iz Majamija, i da let do Amerike traje jako dugo, palo mi je na pamet da sa vama podelim svoje iskustvo u vezi sa tim da li je šminka poželjna tokom leta. 

Poslednji put sam u Americi bila pre 5 godina, i tada sam dosta putovala avionom, nekada smo tokom putovanja svaki drugi - treći dan menjali državu i zbog toga leteli avionom jako često.

Avioni i nisu baš najčistiji

Iako je moja koža lica vrlo zahvalna, i nije problematična, desilo mi se to da su mi non-stop izlazile bubuljice po licu. To se dešava zbog toga što avioni i nisu baš najčistiji, a vi spavate, pipate lice, naslanjate glavu itd. Osim toga, nedostatak svežeg vazduha u avionu takodje utiče na vašu kožu.

Kada dodjete na destinaciju, odmorite par dana

Poučena tim iskustvom, od tada kada putujem, obavezno idem našminkana. Zašto? Zato što u ovim situacijama puder ima zaštitnu ulogu i predstavlja barijeru izmedju vaše kože i u ovom slučaju raznih nečistoća. To ne mora biti full makeup look (iako ja stavljam sve žive proizvode, pa i highlighter), već je akcenat na puderu, koji će sprečiti da se nečistoće uvuku duboko u pore. 

A onda kada dodjete na destinaciju, bilo da je tropska, ili ne, odmorite par dana, nemojte da nosite nikakvu šminku, i uživajte! 

Pročitajte više o: Važni makeup saputnici kada ideš na vikend putovanje

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, puder, dnevna šminka, zaštita kože, dunja jovanić, imfashionbabe, prirodni look

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Maybelline New York Instant Eraser korektor je postao još bolji! Evo šta je NOVO!

Opsesija ovim korektorom krenula je sa svetske scene. Gigi Hadid i ostali top modeli i svetski poznate influenserke preporučivale su ovaj korektor i p...