Da li se šminkate kada letite avionom by Dunja Jovanić

Da-li-se-sminkate-kada-letite-avionom

Šminku koristimo i kao dodatni sloj zaštite kože lica

U nekim situacijama je zaista neophodno nositi šminku. Na primer, na posao, na važne sastanke, specijalne prilike i slično. Čak se nekada i ne radi o tome da ste mnogo drugačiji sa i bez šminke, već o tome da se nekako bolje i sigurnije osećate sa malo maskare ili bez podočnjaka.

U nekim drugim situacijama je takodje poželjno imati šminku, ali iz drugih razloga, a to je kada šminku koristimo kao dodatni sloj zaštite kože lica, koja je najčešće osetljiva. Pisala sam ranije o tome koliko je važno imati puder kada je jako hladno vreme napolju, jer vaša koža tada ima dodatnu zaštitu od hladnoće i spoljnih uticaja. 

Let do Amerike

A s obzirom na to da sam skoro došla iz Majamija, i da let do Amerike traje jako dugo, palo mi je na pamet da sa vama podelim svoje iskustvo u vezi sa tim da li je šminka poželjna tokom leta. 

Poslednji put sam u Americi bila pre 5 godina, i tada sam dosta putovala avionom, nekada smo tokom putovanja svaki drugi - treći dan menjali državu i zbog toga leteli avionom jako često.

Avioni i nisu baš najčistiji

Iako je moja koža lica vrlo zahvalna, i nije problematična, desilo mi se to da su mi non-stop izlazile bubuljice po licu. To se dešava zbog toga što avioni i nisu baš najčistiji, a vi spavate, pipate lice, naslanjate glavu itd. Osim toga, nedostatak svežeg vazduha u avionu takodje utiče na vašu kožu.

Kada dodjete na destinaciju, odmorite par dana

Poučena tim iskustvom, od tada kada putujem, obavezno idem našminkana. Zašto? Zato što u ovim situacijama puder ima zaštitnu ulogu i predstavlja barijeru izmedju vaše kože i u ovom slučaju raznih nečistoća. To ne mora biti full makeup look (iako ja stavljam sve žive proizvode, pa i highlighter), već je akcenat na puderu, koji će sprečiti da se nečistoće uvuku duboko u pore. 

A onda kada dodjete na destinaciju, bilo da je tropska, ili ne, odmorite par dana, nemojte da nosite nikakvu šminku, i uživajte! 

Pročitajte više o: Važni makeup saputnici kada ideš na vikend putovanje

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, puder, dnevna šminka, zaštita kože, dunja jovanić, imfashionbabe, prirodni look

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Probali smo sjaj za usne obogaćen hijaluronskom kiselinom koji će ti biti omiljeni ovog leta!

Jesi li čula za trend glaziranih usana? Ovaj trend će biti posebno popularan tokom leta, a uključuje samo jedan proizvod – sjaj za usne...