Da li si plavuša, brineta, riđokosa ili crnka? Naš make-up ekspert preporučuje idealnu šminku za tebe (1.deo)

Marko Nikolić, make-up vizažista i zvanični šminker za L’Oreal Paris otriva za kakvu šminku treba da se opredelite u zavisnosti od boje kose i tena.

PLAVUŠE

Prirodne plavuše, one sasvim svetle puti i svetlih očiju ne bi trebalo da koriste nikakve preterano snažne i agresivne boje, jer će na njima delovati neprirodno. Tako recimo, umesto crne treba da se odluče za braon maskaru. Plavuše najčešće greše prilikom bojenja obrva, pa lako kliznu u flomaster- efekat. To može biti zanimljivo rešenje za sasvim blajhano plavu kosu, kada su obrve stejtment. U protivnom, tamne obrve će delovati kao upadljiva make-up greška.

Pastelne boje, prozračno, bez intenzivnih tonova –  osnovne su smernice.

 

Ako se odlučujete za nešto atraktivniji make-up, važno je zadržati se samo na jednom akcentu : usne ili oči. Ako su usne i jarki karmin, onda ne mnogo taman. Ako su oči i recimo smokey eyes, onda pre onaj toplijih tonova.

Plavuše svetle puti treba da izbegavajiu svako preterano tamnjenje kože, kako ne bi postigle negative efekat, koji na njima deluje naročito veštački.

Crveni karmin da – ali u toplijim, sunčanijim tonovima.

 

CRNKE

Izrazite crnke najčešće i nemaju prirodno svetlu put. Ukoliko je vaša koža prirodno svetla, a želite zift crno ofarbanu kosu – možda je ipak bolje rešenje da odaberete nešto topliji ton smeđe.

 

Prirodnim crnkama, nešto tamnijih tonova kože, odlično stoje intenzivnije boje, recimo crvenkastija rumenila. I generalno su mogućnosti poigravanja bojama velike. Preporuka je da obrve budu neku nijansu svetlije od boje kose, kako bi se izbegao taj preterano oštar i strog izraz lica ( a la Mortiša). To je ok, samo ukoliko ste odlučile da za neku priliku imate lady domina look, koji ćete upariti sa odgovarajućom garderobom. Dobro vam stoje hladniji tonovi crvenog karmina, pa možete čak ići i do najtamnijih nijansi.

 

2.deo teksta pronađi ovde!

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Garnier Skin Naturals Eye Tissue Mask

  Poručite odmah
 • Garnier Color Sensation Opal Blonds

  Poručite odmah
 • Garnier Classic Light BB Cream

  Poručite odmah
 • Garnier Micellar Cleansing Water

  Poručite odmah
 • Garnier Color Naturals Creme

  Poručite odmah
 • Garnier Fructis Wonder Butter Mask

  Poručite odmah
 • Garnier BB Cream Miracle Skin

  Poručite odmah
 • Garnier Hyaluron Shot

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senke za oči, crveni karmin, večernja šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koje nam diktiraju društvene mreže

Makeup je u 2022 godini doživeo pravu renesansu, šta nas to uzbudljivo čeka u 2023 godini...