Da li si plavuša, brineta, riđokosa ili crnka? Naš make-up ekspert preporučuje idealnu šminku za tebe (2.deo)

BRINETE

Mogućnosti poigravanja sa šminkom kod vas su najveće. Praktično svi tonovi i boje dobro će vam stajati. Ako ste svetlija brineta, držite se toplijih I mekših tonova (pastelno,zlato), a ako vaša smeđa kosa vuče na tamnije, možete se opredeliti  za intenzivnije boje. Obrve treba da šminkati tako da budu u tonu najbližem prirodnoj boji, pa čak i nešto svetlije zbog vizuelno toplijeg lica .

 

Ako vaša smeđa kosa vuče na bakarne nijanse, lepo će vam stajati topliji, zlatkasti tonovi. Crveni karmin je uvek dobar izbor, a od nijanse vaše kose zavisi da li pre  treba da idete na toplije tonove narandžaste crvene (ako ste svetlija bineta) ili na hladnije plave tonove crvenog karmina (ako ste brineta tamnije nijanse)

 

RIĐOKOSE

Možda najnezgodnija za poigravanje bojama, ali svakako vrlo atraktivna boja kose  je - crvena. Preporuka je da koristite prirodne tonove – breskvu i zlato, a to se odnosi i na kožu i na senke za oči i na karmine.

 

Maksimum do koga treba ići u eksperimentisanju su zelena ili plava boja na očima, i to u opravdanim okolnostima : za veče ili uz odgovarajući outfit. Iako su nama vrlo šarmante, prirodne džindžerke najčešće ne vole svoje pegice. Zato treba da se paze prilikom sunčanja, jer ih sunce čini još vidljivijim. Crveni karmin vam dobro stoji! Samo birajte toplije tonove, narandžastog podtona.  A  ostatak mejkapa učinite manje upadljivim.

Za 1.deo teksta kliknite ovde!

Za ovaj izgled preporučujemo

  • YSL Rouge Pur Couture The Matts

  • Brow Artist Maker L'Oreal Paris

    Poručite odmah
  • Grandiose Extreme Lancome

  • Color Riche Julianne's Red L'Oreal Paris

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, crveni karmin

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Gorući problem ispucale i suve usne! Evo kako da ih neguješ tokom hladnih dana

Otkrivamo ti tri koraka koja su jako važna u samoj nezi tvojih usana a koja će ti pomoći da na kraju dana tvoje usne budu hidrirane, negovane i lepe...