Dnevna i noćna krema za lice – u čemu je razlika?

Kako ste navikle da koristite određene višenamenske beauty proizvode (poput rumenila koje možete da stavite na kapke i hajlajtera koji se može naneti na razne delove lica), sigurno ste se nekad pitale sledeće: Zašto su mi onda u neseseru potrebne i dnevna i noćna krema za lice?

Postoji značajna razlika između ove dve kreme, a evo i zbog čega baš s jednom počinjemo naš dan, a s drugom ga završavamo.

Dnevna krema za lice


Pošto je naša koža u toku dana izložena različitim spoljnim uticajima poput sunca, vetra, zagađenosti vazduha i stresa, dnevna krema je zamišljena kao odgovor beauty industrije na njih. Kod njene upotrebe, u fokusu je hidratacija i zaštita lica od navedenih eksternih agresora.

Pri izboru dnevne kreme za lice je veoma važno da obratite pažnju na svoj tip kože pa tako najčešće možete birati između opcije za suvu i osetljivu ili za normalnu i mešovitu kožu. Stoga, možete se odlučiti za onu koja će najviše odgovarati potrebama vaše kože, kao i vašem stilu života.

Noćna krema za lice


Tokom noći se ceo organizam regeneriše, pa ni koža nije izuzetak te bi trebalo birati proizvod koji će raditi za vas dok vi spavate. Kod noćne nege, u fokusu je takođe hidratacija, ali i oporavak kože. Shodno tome, noćna krema deluje dubinski i intenzivno hidrira lice pa na taj način pospešuje obnavljanje ćelija kože, a vi se budite sveže i odmorne.

Kako bi vaš beauty sleep nosio taj epitet s razlogom, izaberite vartijantu čiji će sastav biti idealan za vaš tip kože.

U čemu je razlika?

Dnevna krema je lakša i zbog toga služi kao odlična podloga pre jutarnjeg ritualnog šminkanja. Takođe, ovakva formula je idealna da preko nje nanesete svoju kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na doba godine.

Za razliku od nje, noćna krema je „bogatija“ te ne bi bila pogodna za dnevnu upotrebu jer bi mogla da izazove da se koža nepotrebno dodatno masti i prosijava u toku dana.

Za kraj, ove dve kreme imaju i nešto zajedničko – nanose se na čistu kožu pa ne zaboravite da u svoju dnevnu i večernju rutinu uvrstite i odgovarajući gel za umivanje lica, kao i micelarnu vodu za skidanje šminke.

Pročitajte još: Po čemu se micelarna voda razlikuje od drugih sredstava za skidanje šminke?

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Night All Skin Types

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Revitalift Filler Renew Day

  Poručite odmah

Povezane teme: nega, Loreal Paris

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 5 najprodavanijih Kiehl’s proizvoda

Kiehl’s je legendarni njujorški proizvođač visokokvalitetnih proizvoda za negu kože i kose, koji je cenjen među ljubiteljima skincare proizvoda širom ...