Dramatični eyeliner look

Imate osećaj da vam se oči sklapaju? Ne, to nije od umora, oči vam se sklapaju jer im je dosadio jedan te isti način na koji nanosite ajlajner! Priznajte, pre biste promenili svaki kozmetički proizvod iz svog nesesera, pa čak i frizuru, nego što biste se odvažili da promenite način na koji stavljate ajlajner. Čak i ako sada u sebi izgovarate rečenicu: “To nije istina!”, većina fotografija na vašem Fejsbuk profilu bi mogla da dokaže da je linija koju danas povlačite na svojim kapcima, identična onoj koju ste izvlačili još u srednjoj školi! Jedina razlika je u tome što sada to radite mnogo brže i spretnije.

OK, slažemo se da nije lako izaći iz rutine, posebno kada način na koji se šminkate daje rezultate i čini da izgledate lepše. Ali, postoji čitav niz mogućnosti koje tvoj ajlajner nestrpljivo čeka da proba. Zašto? Pa, ako vas je dosadašnji način šminkanja činio lepšim, zamislite samo kakvu revoluciju će izazvati dramatic eyeliner look!

Potrebno je samo malo volje za promenom, jer tehnike kojima ćete postići dramatičan izgled mogu biti čak jednostavnije od onih koje ste do sada koristili. Dajte šansu novinama, ispratite svetske trendove i ne zaboravite da očima možemo postići baš sve što poželimo!

 

Zavodljiva avantura

Svako mora da prođe kroz svoje ajlajner “putovanje”, ali kada jednom naučite da ga koristite na pravi način, nećete izlaziti iz kuće bez njega. Uz dobre savete i malo prakse, brzo ćete stići do savršenstva!

Za početak je bitno da izaberete pravi ajlajner. Danas na tržištu postoje različiti oblici i formule, a vi se odlučite za ono što vama najviše odgovara. Početnici, ali i svi oni koji nemaju previše vremena za šminkanje, najbolje će se snaći sa flomaster ajlajnerima. Oni precizniji i iskusniji mogu koristiti gel ajlajnere koji imaju svoju posebnu četkicu.

Dakle, fiksirajte lakat, pronađite najbolji ugao za ruku, zategnite kapak i počnite avanturu.

Savršena “drama” u 4 koraka

1. Šminkanje započnite nanošenjem jednostavne senke koja će imati cilj da što bolje istakne ajlajner. Izvucite tanku, kratku liniju (jedan do dva centimetra) od spoljašnjeg ugla oka, ka čeonoj kosti.

2. Potom izvucite i drugu liniju celom dužinom gornjih trepavica, od suznog kanala prema spoljnjom uglu. Važno je da fiksirate lakat i dobro zategnete kapak, kako bi linija bila glatka i ravna. Zaustavite se odmah iznad prvobitno nanete linije, kada formirate tzv. “krilo”.

3. Prostor između dve linije ravnomerno popunite ajlajnerom.

4. U odnosu na oblik vašeg oka, afinitete, ali i priliku za koju se šminkate, “krilo” može biti deblje ili tanje, duže ili kraće. Kada se izveštite i vidite koja verzija vam najbolje stoji, efekat dramatičnosti biće potpun.

Double wings - dvostruko krilce

Ponekad samo jedno zakrivljenje nije dovoljno. Udvostručite dramatičnost tako što ćete staviti još jedno zakrivljenje ispod donje linije trepavica (ne samo na gornju), i svi će gledati vaše oči!

Mačkasto je uvek dramatično

Cat eye look je sigurno jedna od najpopularnijih kreacija ajlajnerom koja garantuje dramatičan izgled. Završetak linije, kod spoljne ivice kapka, uvija se na gore, a linija može biti deblja ili tanja, duža ili kraća. Ono što je važno jeste da kod unutrašnjeg dela oka bude tanja, a da se onda postepeno širi ka spoljnom delu. Linija se završava lukom uvijenim na gore. 

Obrnuti Cat eye

Jednostavan način da unesete promenu jeste da ga nanesete naopako, dakle ispod očiju. Ovaj look je posebno poželjan u večernjim varijantama.

Pročitajte još: Sve što treba da znate da nikada više ne napravite grešku sa ajlajnerom

 

 

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L’Oréal Paris Superliner Tattoo Signature

    Poručite odmah
  • L'Oreal Paris Super Liner Gel Intenza

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ zanosni makeup trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati

Voliš i pratiš makeup trendove na društvenim mrežama ,,Siren Eyes ’’ je novi trend sa TikTok-a koji ćeš obožavati...