Draping tehnika – apsolutni hit New York Fashion Week-a

Nekada vrlo popularana tehnika, ponovo ulazi na velika vrata svetske makeup scene. Svoj come back doživela je na Nedelji mode u Njujorku, i od tada su društvene mreže preplavljene fotografijama prelepih i osveženih lica koja estetske norme pomeraju na jedan viši nivo. Dobićeš neverovatne rezultate i to na nikada jednostavniji način! Draping tehnika označava i početak i kraj šminkanja, a može li neki trend biti poželjniji od onog koji obezbeđuje blistav izgled uz minimalno truda?

Savremene tehnike šminkanja obično imaju svoje korene u prošlosti, a ova je nastala još davnih šezdesetih. Draping (drapiranje) u bukvalnom prevodu znači "otkrivanja zavese", a u prenosnom značenju ga možemo tumačiti kao otkrivanje lica na pravim mestima. Danas je to novi način konturisanja lica koji u centar pažnje stavlja rumenilo - tehnika kojom pomoću boja možeš da promeniš oblik lica. Pažljivo nanošenje nežno koralne ili ružičaste, osvežiće tvoj ten i vratiti mu prirodan sjaj.

 

Nikad manje proizvoda, nikad bolji efekat

Za konturisanje obraza potrebna su ti dva rumenila iste boje, ali različitih nijansi, jedno svetlije i jedno tamnije. Biće ti potrebne i dve četkice: fan brush - pljosnata, lepezasta četkica koja izvlači najpravilnije konture, i okrugla sa kraćim dlačicama kojom ćeš senčiti i blendati. Kraće dlačice omogućavaju lakšu kontrolu pokreta i veću preciznost.

Igra tamnog i svetlog rumenila

Na prethodno ishidrirano lice, nanesi prajemer, a potom i tanak sloj tečnog pudera. Fan četkicom, izvuci liniju tik ispod vrha jagodične kosti - od kraja usana do gornjeg dela uha i to onom tamnijom nijansom. Nežnim potezima dodaj rumenilo sve dok ne budeš zadovoljna intenzitetom boje. Kako kontura ne bi izgledala previše oštro, izvuci je ispod vrha jagodične kosti i tek ovlaš preko samih jagodica.

Sada pređi na okruglu četkicu kojom ćeš nanaeti svetlije rumenilo tik iznad tamne konture. Kružnim pokretima započni senčenje tako što ćeš zahvatati tamnu liniju, ali ne i prelaziti ispod nje. Dakle, tamna se uglavnom nanosi na ivice jagodica, a svetla na vrh. Ona je tu da smekša oštre linije i učini lice prirodnim i sjajnim. Isti princip možeš primeniti na kraju obrva, pa čak i na bradi, ali u tom slučaju vodi računa da kontura bude vrlo blago definisana.

 

Draping tehnika kao tajna svežeg izgleda

Ova makeup tehnika je kao supersonični automobil - za samo par minuta možeš da pređeš stotinama kilometara dug put - od premorenog i nenaspavanog do svežeg i očaravajućeg lica! Bržu transformaciju od ove je teško zamisliti i baš zato verujemo će draping tehnika vrlo brzo postati i tvoja bjuti svakodnevica. Samo je važno da uvek biraš nijanse rumenila koje će se savršeno stapati sa bojom tvog tena. Još ti samo nedostaju senka za oči i ruž za usne i bićeš spremna da zablistaš!

Konačno trend koji vraća prirodno

Poslednjih godina trendovi idu iz krajnosti u krajnost od pretamnog do presvetlog i obrnuto. Hajlajter lako dovede do prenaglašenosti, bronzer do pretamnog konturinga, a izrazito bled ten u kombinaciji sa tamnim karminom može da se pretvori u jezivu masku za Noć veštica. Ukoliko trendove prihvataš zdravo za gotovo, i ne vodiš računa o svojim posebnostima i fizionomiji, makeup će izgledati potpuno neprirodno i samim tim veoma loše. Draping je sušta suprotnost ovakvim stilovima, jer je njegov glavni cilj da licu vrati prirodnu svežinu.

Pročitaj još: Našminkaj se u boho stilu               

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 02 Amber

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, konturisanje, trend, jesen, tutorial, rumenilo, prirodni look, New York Fashion Week

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Top 6 pudera koji savršeno prekrivaju

Puderi za prekrivanje nikad nisu bili dostupniji, a složićete se da je izbor veliki, zato smo tu da vam suzimo izbor i damo predlog za pudere koji sav...