Glamurozna klasika: Cat Eye Look

 

Ovaj make up trend je pogodan i za dnevni i za večernji look. Pravi je izbor ukoliko želiš da izgledaš glamurozno, a nemaš puno vremena za šminkanje. Bilo da si plavuša, brineta ili crnka, ovaj look savršeno paše uz sve nijanse tena i kose.

 

1. Potreban ti je ajlajner sa tanjom četkicommaskara za  podizanje i volumen trepavica. Najbitnije kod ovog look-a je precizno iscrtavanje ‘’kukice’’ na spoljašnjem uglu oka, a to ćeš postići ukoliko pre izvlačenja finalne linije ajlajnera, obeležiš pravac jednom tanjom linijicom koju ćeš izvući od ivice oka u željenom smeru - simetrično na oba oka. 

2. Nanesi  tanak sloj ajlajnera  na polovinu oka, od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu oka. Nakon toga, strpljivim pokretima iscrtaj deblju liniju, pokretima u oba smera, ali tako da prelazi ivicu spoljašnjeg ugla oka.

 

 

3. Za dramatičan look, iscrtaj tanku ajlajner liniju duž korena donjih trepavica i izvuci dodatno mačkasti vrh na spoljašnji i unutrašnji ugao oka.

 

 

4. Sledeći korak je maskara. Nanesi veću količinu maskare na trepavice u spoljašnjem uglu oka za postizanje efekta misterioznog pogleda.

 

Ultra savet za zelenooke :  Usudi se da eksperimentišeš sa bojama! Tamno plava i modro ljubičasta nijansa ajlajnera  za ultra moderan Cat Eye look.

Dodatni savet? Sve greške koje se prilikom izvlačenja dogode, možeš korigovati štapićem z auši natopjenim sa malo bebi ulja. 

I tvoj cat look je spreman!

photo : IStock

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Master Precise Curvy by Maybelline New York

  • Superliner Superstar by L'Oreal Paris

  • Vivid Blossom Liner by Nyx

    Poručite odmah
  • The Falsies Push Up Drama by Maybelline New York

Povezane teme: šminka, maskara, ajlajner, oči, trend, večernja šminka, dnevna šminka

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Evo kako da nosiš popularne makeup trendove ovog proleća

Svaka prolećna sezona, po pravilu, donosi nove trendove i proizvode za šminkanje koje koristimo za kreiranje novog makeup looka, na radaru je baby pin...