Greška sa tečnim puderom koju pravi skoro svaka žena

Za većinu žena svakodnevna kozmetička rutina je jednostavan korak na početku dana. Umivanje lica, hidratacija i stavljanje BB kreme ili tečnog pudera. Problem je što u toj rutini koja je godinama ista žene nemaju prostora da primete sopstvene greške pri šminkanju.

Ukoliko ne obratite pažnju, najčešća greška pri nanošenju odgovarajućeg pudera može da vam pokvari ceo look.

Greška koju pravite pri hidrataciji kože lica


Odgovarajući vremenski period između nanošenja hidratantne kreme i tečnog pudera najbolje ćete proceniti same u odnosu na tip vaše kože. Ukoliko se puder ne stapa najbolje s vašim licem ili dobijate nejednak ton, osnovni krivac jeste baš postupak hidratacije.

Naime, pre nanošenja tečnog pudera, neophodno je da vaše lice potpuno absorbuje nanetu hidratantnu kremu kako biste izbegle stvaranje bilo kakve nepravilnosti na vašem licu. Puder je neizbežan ukoliko želite da dobijete savršen izgled pa imajte na umu potencijalne greške kako biste ih izbegle. Naravno, podrazumeva se da izabrete odgovarajuću nijansu pudera koja je približna nijansi vašeg tena.

Budite strpljive


Jedan od važnih saveta kako bi ste izbegle slične makeup katastrofe jeste da budete strpljive.

Počnite na vreme da se šminkate kako biste dobile željeni izgled. Dok čekate da vaša koža lica upije hidratantnu kremu, nemojte sedeti skrštenih ruku. To vreme iskoristie kako biste se obukle, napravile frizuru ili odabrale nakit za priliku za koju se spremate.

Ukoliko primetite da vaše lice ne upija deo hidratantne kreme koju se upravo nanele, poslužite se papirnom maramicom kako biste lagano skinule višak. Onda možete da nastavite proces šminkanja i uživate u svojoj lepoti!

Pročitajte više: Kako da koristite tečni, a kako kompaktni puder

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

  • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah

Registrujte se / Prijavite se