Greške koje uvek pravite pri blendiranju

Mešanje boja i tekstura makeup proizvoda je prava umetnost kojom žene širom sveta pokušavaju da ovladaju. Dobra stvar je ta da makeup industrija stalno pokušava da nam olakša pokušaje da dostignemo savršen ten i to čini nudeći nam razne aplikatore za nanošenje pudera, kao što su četke od prirodne i veštačke dlake ili sunđerasti aplikatori.

Međutim, čak i onda kada imamo sve potrebne makeup „alatke“, i dalje možemo pogrešno da se našminkamo jer ih ne koristimo na pravilan način. Zbog toga, prikupili smo nekoliko najčešćih grešaka pri blendiranju kako bismo bili sigurni da vam se nakon čitanja ovog teksta više neće dešavati prilikom ulepšavanja.

Niste dovoljno pažljive


Mnoge lepotice ulažu u beauty blendere i pitaju se zašto im ne daju look kakav žele. Odgovor je u tome da ove dame verovatno nisu obratile dovoljno pažnje na uputstvo za upotrebu ovakvog tipa aplikatora.

Da biste iz njega izvukli maksimum, blender treba da bude nakvašen mokrom vodom jer na taj način neće u sebi zadržavati preveliku količinu tečnog pudera i neće ostavljati višak proizvoda na vašem licu. Ako se budete pridržavale ovog pravila, sunđerasti aplikator će mnogo bolje rasporediti puder na vašem licu, a i biće od pomoći kada budete koristile proizvod za konturisanje.

Ne perete aplikatore dovoljno često

 

Da biste se našminkale na najbolji mogući način, uvek treba prvo da očistite svoje lice i da na njega nanosite makeup proizvode čistim prstima ili prethodno očišćenim četkama i sunđerima. U suprotnom, ako aplikatore ne perete redovno, oni će postati izvor bakterija kako za vaše lice, tako i za proizvod za koji ih koristite i vaš look nikad neće izgledati onako kako ste vi to zamislile.

Ne vodite računa o redosledu

Ako ne obraćate pažnju na redosled kojim nanosite makeup proizvode, onda nije čudno što se oni ne blendiraju kako treba. Zato, zapamtite da proizvode za konturisanje i posvetljivanje uvek treba nanositi nakon stavljanja pudera, jer ćete samo tako moći da ih pomešate na pravi način i osigurate sebi besprekorno osenčeno lice.

Pročitajte više o: Saveti za šminkanje u poslednjem trenutku

Povezane teme: šminka, četke za šminkanje, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi hairstyle i makeup trendovi koji će vladati ovog leta

Hairstyle i makeup trendovi bez kojih nećeš moći da zamisliš ovu sezonu. Evo sta kažu popularni stilisti sta će biti in ovog leta kada je tvoja kosa i...