Greške u nanošenju korektora: Kako da ih izbegnemo?

Kako su korektor i konturisanje lica veoma popularni, verujemo da je vreme da se osvrnemo na greške koje najčešće pravimo kada je u pitanju nanošenje ovog proizvoda.

1. Šta prvo ide?


Koliko god se dugo šminkali, verovatno se često pitate koji je u stvari pravi redosled nanošenja korektora i tečnog pudera. Kako biste izbegli neželjene greške, važno je da zapamtite da redosled zavisi od toga šta želite da postignete. Ako vam je cilj da prekrijete sitne nedostatke po licu i ujednačite ten, onda treba da prvo nanesete korektor pa nakon toga tečni puder. Tako će korektor pripremiti lice za nanošenje pudera. Kako bi vam ovaj proces bio što lakši, Maybelline New York je kreirao Master Camo paletu korektora, a na vama je samo da odaberete jednu od dve ponuđene varijante 01 Light ili 02 Medium. Ako pak želite da konturišete lice, prvo nanesite tečni puder pa tek počnite konturisanje korektorom.

2. Tajna je u nijansi!


Verujte nam da će vam lice izgledati grubo i neprirodno ako koristite pogrešnu nijansu. Uvek birajte boju korektora u zavisnosti od boje kože i tečnog pudera koji koristite. Boja korektora ne sme biti više od jedne nijanse svetlija od boje tečnog pudera. Ako ste pogrešili i kupili korektor koji vam ne odgovara, dajte ga drugarici koja će moći da ga koristi, a vi sebi nabavite drugi. Loše odabrana nijansa korektora može potpuno da uništi celokupni look i utisak koji ostavljate.

3. Pravilno nanošenje


Aplikator je vrlo važan deo svakog korektora. Nikako nemojte koristiti prste za nanošenje, već nabavite specijalnu četku ili popularni sunđer – beauty blender. Tako ćete moći ravnomerno da nanesete korektor i postići zdrav izgled koristeći svetlost i senke. Najveća greška prilikom nanošenja korektora je upravo nanošenje prstima! Zato, prestanite sa tom lošom navikom!

Više na: Sedam koraka za pravilno nanošenje tečnog pudera

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Camo Concealer 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo Concealer 02 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: senčenje lica, tečni puder, konturisanje, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup tutorijal by Anastasija: Anastasijin svakodnevni makeup look

Anastasija je otkrila koje to trikove u toku šminkanja za svoje dnevne obaveze najčešće primenjuje...