Hajlajter na kapcima

Proteklih nekoliko godina nemoguće je zamisliti besprekoran make-up look koji ne sadrži proizvod koji je obavezan deo svakog nesesera - njegovo visočanstvo  hajlajter! Međutim, on odavno više nije rezervisan samo za jagodice, već je postao ultimativno oružje za mladolik i odmoran izgled kože.

Strateške tačke

#1 Centar kapka

Dovoljna je mala tačka hajlajtera na sredini kapka da bi se oči "otvorile" i kako bismo izgledali svežije.

#2 Ispod obrve

Ukoliko nanesete hajlajter iznad luka gornjeg i nekoliko milimetara ispod obrve, rezultat će biti iluziju krupnijih očiju.

#3 Unutrašnji ugao oka

Jedan od najstarijih trikova koji devojke koriste kako bi izgledale kao da redovno upražnjavaju beauty sleep jeste stavljanje male količine svetlucavog proizvoda u unutrašnji ugao oka. Hajlajter je idealno oružje za to - osvežiće izgled i na efektan način će skrenuti pažnju sa tamnih kolutova ispod očiju.

#4 Između korena nosa i unutrašnjeg ugla oka

Odličan način da pogled učinite još prodornijim i naglasite oči jeste da nanesete haljater na ovaj deo lica. Ono što ovu metodu čini izuzetno popularnom jeste to što se lako izvodi i veoma je efektna.

Ključni trikovi

#1 Nijansa

Pri odabiru hajlajtera, važno je da uzmete u obzir podton svoje kože. Ako spadate u one sa toplim podtonom, idealan je hajlajter u zlatnim nijansama, dok je za one koji imaju hladan podton sjajno rešenje srebrna boja hajlajtera.

#2 Mudro kombinovanje

Ako hajlajter nanosite na make-up look čiji je deo i senka za oči, nikako ne smete izabrati senku koja je svetlija od hajlajtera.

Takođe, ako želite da na liniju donjeg kapka stavite olovku, upotrebite onu nude boje - tako ćete naglasiti deo oka koji je teško doterati hajlajterom, ali će fokus ostati na onom delu oka koji krasi hajlajter.

#3 Zaboravite oštre linije

Jedno od najvažnijih pravila svakako je dobro blendovanje. Kada je u pitanju blendovanje hajlajtera na kapcima, najbolji alat je pufnasta četkica srednje veličine.

#4 Finishing touch!

Jedan od najpopularnijih trikova u poslednje vreme izvodi se ovako: nakon što završite sa šminkanjem (posebno ukoliko je deo vašeg look-a neka tamnija senka za oči), hajlajter u prahu nanesite preko celog gornjeg kapka! Za blendovanje koristite nešto rastresitiju četku. Rezultat: mladolik i svežiji izgled!

Proćitajte još o: 5 makeup tehnika koje morate da naučite do 30-e

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Poručite odmah

Povezane teme: oči, hajlajter

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup in the City: Dnevni i noćni look

Naučićeš kako da od dnevnog look-a kreiraš elegantni, večernji look i to u samo nekoliko lakih koraka...