Hajlajter na kapcima

Proteklih nekoliko godina nemoguće je zamisliti besprekoran make-up look koji ne sadrži proizvod koji je obavezan deo svakog nesesera - njegovo visočanstvo  hajlajter! Međutim, on odavno više nije rezervisan samo za jagodice, već je postao ultimativno oružje za mladolik i odmoran izgled kože.

Strateške tačke

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

#1 Centar kapka

Dovoljna je mala tačka hajlajtera na sredini kapka da bi se oči "otvorile" i kako bismo izgledali svežije.

#2 Ispod obrve

Ukoliko nanesete hajlajter iznad luka gornjeg i nekoliko milimetara ispod obrve, rezultat će biti iluziju krupnijih očiju.

#3 Unutrašnji ugao oka

Jedan od najstarijih trikova koji devojke koriste kako bi izgledale kao da redovno upražnjavaju beauty sleep jeste stavljanje male količine svetlucavog proizvoda u unutrašnji ugao oka. Hajlajter je idealno oružje za to - osvežiće izgled i na efektan način će skrenuti pažnju sa tamnih kolutova ispod očiju.

#4 Između korena nosa i unutrašnjeg ugla oka

Odličan način da pogled učinite još prodornijim i naglasite oči jeste da nanesete haljater na ovaj deo lica. Ono što ovu metodu čini izuzetno popularnom jeste to što se lako izvodi i veoma je efektna.

Ključni trikovi

#1 Nijansa

Pri odabiru hajlajtera, važno je da uzmete u obzir podton svoje kože. Ako spadate u one sa toplim podtonom, idealan je hajlajter u zlatnim nijansama, dok je za one koji imaju hladan podton sjajno rešenje srebrna boja hajlajtera.

#2 Mudro kombinovanje

Ako hajlajter nanosite na make-up look čiji je deo i senka za oči, nikako ne smete izabrati senku koja je svetlija od hajlajtera.

Takođe, ako želite da na liniju donjeg kapka stavite olovku, upotrebite onu nude boje - tako ćete naglasiti deo oka koji je teško doterati hajlajterom, ali će fokus ostati na onom delu oka koji krasi hajlajter.

#3 Zaboravite oštre linije

Jedno od najvažnijih pravila svakako je dobro blendovanje. Kada je u pitanju blendovanje hajlajtera na kapcima, najbolji alat je pufnasta četkica srednje veličine.

#4 Finishing touch!

Jedan od najpopularnijih trikova u poslednje vreme izvodi se ovako: nakon što završite sa šminkanjem (posebno ukoliko je deo vašeg look-a neka tamnija senka za oči), hajlajter u prahu nanesite preko celog gornjeg kapka! Za blendovanje koristite nešto rastresitiju četku. Rezultat: mladolik i svežiji izgled!

Proćitajte još o: 5 makeup tehnika koje morate da naučite do 30-e

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Poručite odmah

Povezane teme: oči, hajlajter

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommend

Unlimited maskara – iskošena četkica za savršene trepavice

Bez obzira da li si se odlučila za dnevni ili večernji makeup, onaj za svečane prilike, cat eye ili smokey eye look, savršenstvo ćeš postići tek kada ...