Hidratantna krema: Važan korak nege svih tipova kože

Tokom svakodnevnog rituala ulapšavanja, mnoge dame se fokusiraju na postizanje savršenog makeup izgleda i pažljivo biraju puder i korektor za svoj ten. Međutim, iako su uložile mnogo truda i vremena, neretko se dešava da ih ti isti puder i korektor iznevere i da je nakon nekoliko sati njihovo lice daleko od besprekornog.

U potrazi za nekim drugim varijantama makeup proizvoda koje će se pokazati kao efikasnije, žene često zaboravljaju na negu kože koja je osnova za šminkanje. Pitate se na koji način su povezane vaša beauty i makeup rutina? Hidratantna krema je odgovor, a u ovom tekstu ćete saznati i zbog čega.

Zašto je hidratantna krema važna za sve tipove kože?


Prva stvar koju morate da zapamtite je da je ovakva krema u istoj meri bitna za negu suve i masne kože. Dok za suvu kožu treba birati formule koje će nadoknaditi nedostatak vode u njoj i vratiti joj blistavost, mešoviti i masniji tipovi kože zahtevaju proizvod za hidrataciju koji nije na bazi ulja. Takođe, osobe sa osetljivom kožom treba da izbegavaju sastojke koji su parfimisani i koji će dodatno nadražiti njihovo lice.

Zbog toga, kada kupujete novu hidratantnu kremu, obratite pažnju na natpise na pakovanju i prilagodite izbor svom tipu kože. Naša preporuka su L'Oréal Paris Hydra Expert kreme za suvu i osetljivu i normalnu i mešovitu kožu, a na vama je da izaberete najbolju opciju za sebe.

Pravilna hidratacija direktno utiče na šminkanje i finalni look.


Kada ste izabrale odgovarajuću kremu, ne bi trebalo da zaboravite na pravilno nanošenje. Naime, hidratantna krema se nanosi na čisto lice posle umivanja, a onda je potrebno da sačekaš da je tvoja koža upije pre nego što kreneš sa šminkanjem.

Nedostatak strpljenja da se napravi mala pauza između stavljanja kreme i tečnog pudera jedna je najčešćih grešaka pri upotrebi ovog makeup proizvoda. Stoga se nadamo da vam se to neće više dešavati kako bi vaše lice izgledalo negovano i hidrirano i pre i posle šminkanja.  

Pročitajte još: 5 beauty stvari koje rade žene s neverovatnom kožom lica

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L’Oréal Paris Pure Clay Purifying Wash Gel

  Poručite odmah
 • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

  Poručite odmah
 • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Hydra Expert Dry and Sensitive Skin

 • L'Oréal Paris Hydra Expert Normal and Mixed Skin

Povezane teme: nega, maske za lice, čišćenje lica

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi skincare trend koji je zaludeo svet-Glazed Donut trend, trik je u pametnim slojevima!

Želiš da ti koža sija, tu je novi skincer trend koji je zaludeo svet, u pitanju je Glazed Donut trend...