Hroming tehnika

Žudite za odmornim i svežim licem, ali ne znate kako to da postignete? Vrlo je jednostavno - naglasite konture tako što ćete ih posvetliti chroming tehnikom. Isprobajte i vidite da li je i vama novi način senčenja najbolji od svih do sada!

S jedne strane, možemo reći da je chroming (hromiranje) samo fensi reč koja je zamenila hajlajtovanje i da je u osnovi ovo ista tehnika kao i strobing - nanošenje hajlajtera na određene tačke lica koje želite da istaknete. Ipak, razlika postoji, jer sada koristimo drugačiji proizvod i drugačiju strukturu.

Sve što vam treba je sedefasti karmin metalik finiša. Ako ga više ne nosite, ili mislite da nije in, ni slučajno ga ne bacajte! To što mu je “odzvonilo” na usnama, ne znači da ne bi trebalo da ga nosite na licu, i to, kao zamenu za hajlajter.

Za početak, ruž koji ćete primeniti prilikom hromiranja uskladite sa svojim podtonom kože: rozikasti prijaju jako svetlom licu, šampanj srednjem, a zlatni maslinastom tonu.

Vreme je da isprobate

Povucite linije karminom tamo gde biste želeli da prosvetlite lice: u obliku slova C oko slepoočnice, duž nosa, na jagodice, ivicu gornje usne, ispod obrva... Kada laganim kružnim pokretima nanesete karmin, prstima ili četkicom blago i temeljno utrljajte proizvod. Trudite se da to činite što ravnomernije kako biste ublažili ivice i ujednačili karmin sa kožom.

Ukoliko niste sigruni kako će vam pristajati ovaj stil šminkanja ili se plašite da će vam lice preterano sijati, počnite sa manjom količinom karmina i sa manjim brojem tačaka na koje ga nanosite. Ukoliko budete zadovoljni rezultatom, postepeno povećavajte količinu, ali i površinu. Vrlo je verovatno da kada jednom isprobate chroming nećete lako odustati od ove makeup tehnike, jer će efekat biti prilično očaravajuć!

Karmin ili hajlajter?

U odnosu na klasičan hajlajter, ovde nema vidljivih šljokica. Vaše jagodice će dobiti glatku “ogledalo” završnicu, a sjaj će biti vidljiv iz svih uglova. Upravo je to suština chroming tehnike.

Chroming zapravo daje onaj letnji, zlatni odsjaj vašoj koži za kojim svi žudimo. Naravno, danas postoje specijalizovani prozvodi za tu namenu - sjajni hajlajteri u prahu ili stiku koji će vam definitivno omogućiti postizanje najboljeg mogućeg efekta. Nemojte zaboraviti da je sedefasti karmin samo zamenski proizvod za hajlajter, i da prvenstveno služi da se zabavite kroz eksperimentisanje, a u krajnjoj liniji, i da uštedite novac. Ali, ako želite “siguricu”, jasno je da bi trebalo da se opredelite za namenski hajlajter.

Ne zaboravite da…


Karmin mora biti sjajan, nikako mat, jer ćete dobiti poptuno suprotan efekat i šanse su da nećete poželeti da izađete iz kuće dok ga ne skinete s lica.

Birajte karmine sa što više sjaja i to u nijansama koje mogu da variraju od svetlijih do bronzanih. Sve zavisi od godišnjeg doba, ali i boje tena. U praksi, boje koje primenjujete za chroming se menjaju, naročito leti kada “nabacite” osunčani, bronzani ten.

Pročitajte još o: 5 makeup tehnika koje morate da naučite do 30-e

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Master Chrome

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Color Sensational Vivid Rose

    Poručite odmah

Povezane teme: šminka, senčenje lica, ruž

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako da šminkom sakriješ tragove alergije na licu

Pored lepog vremena, proleće sa sobom donosi i sezonu alergija. Srećom, uz pravilnu negu kože i odgovarajuće bjuti proizvode, ipak je moguće da sakrij...