Idealan makeup uz kratke frizure

U ljudskoj prirodi je da se teško odlučujemo za promene, a to naročito važi za promene koje se tiču kose. Ipak, ko jednom skupi hrabrost i oseti čari kratke frizure, taj će joj se uvek rado vraćati - naročito leti. Lakše ćeš podnositi vrućinu, koža će konačno prodisati, a lice će biti u prvom planu - sasvim dovoljno razloga da pre odlaska na odmor posetiš frizera, zar ne?

Kraća kosa – drugačija pravila

Iako kratka kosa prvenstveno asocira na opušteniji i sportski stil, uz adekvatan makeup je lako možeš transformisati u nešto sofisticirano, elegantno, pa čak i šik! Važno je samo da izabereš šminku koja ti najbolje pristaje, jer za kratku kosu ne važe ista pravila kao i za dugu.

Idealan makeup uz kratke frizure

Svaka frizura naglašava drugi deo lica, pa dok jedne “trpe” baš svaki makeup, za druge je potrebna nešto veća pažnja. Zamisli da sav tvoj trud oko kreiranja smokey eye-a padne u vodu samo zato što si ga prekrila gustim šiškama!

Razbarušeni paž

Ombre kratka kosa, kratka kosa do ramena, paž ili bob, spadaju u najpoželjnije letnje frizure. Osunčani pramenovi razbrušeni vetrom, savršeno su rešenje za one koji imaju nešto ređu kosu, jer ova frizura vizuelno povećava volumen. Uz ovaj neformalni look najbolje pristaju mat karmini, naročito nude nijanse. Oni diskretno, ali vešto naglašavaju usne, dok je očima dovoljan samo jedan sloj majskare. Obrve moraju biti uredno oblikovane i iscrtane i to je otprilike sve što je potrebno za naturalni, a opet tako zavodljiv izgled. Ni malo konturisanja bronzerom nije na odmet, jer ćeš izgledati svežije i preplanulo.

Idealan makeup uz kratke frizure

Stepenasti paž

Veoma zahvalna firizura koju možeš kombinovati uz najrazličitije makeup stilove. Stepenasta kratka kosa uglavnom podrazumeva da su najkraći pramenovi u visini jagodica i upravo zbog toga ovaj stil u prvi plan ističe usne, bradu i nos. Pažljivo odabrano rumenilo u skladu sa bojom tvog tena, dodatno će staviti akcenat na centralni deo lica, a neutralne senke, uz jedan sloj maskare i adekvatnu roze nijansu karmina, učiniće da izgledaš savršeno. Hrabriji uvek mogu da se odluče i za jarke pink usne.

Kratka kosa sa šiškama

Guste i ravno sečene šiške podrazumevaju da će fokus šminke biti na očima, nosu i bradi. Ova frizura spada u kategoriju onih sa “stavom”, pa nemoj štedeti ajlajner, senke, a ni maskaru. U ovom slučaju, konturisanje i isticanje nosa, brade i jagodica je više nego poželjno.

U večernjim prilikama, uz šiške uvek možeš izabrati metalik senke, jer se njima postiže efekat dubine i atraktivnosti. Posebnu pažnju posveti isticanju obraza, a s obzirom na to da je akcenat na očima, usne oboji neutralnim tonovima, jer ćeš tako postići neophodni balans.

Idealan makeup uz kratke frizure

Kosa do uha

Uz kosu koja pada tik iza nivoa ušiju najbolje pristaju naglašene usne, što za razliku od prethodnog slučaja zahteva mnogo manje naglašene oči, dakle, samo malo maskare, neutralne obraze i ujednačen ten.

Dečačka frizura

Izuzetno praktična, ova frizura ne trpi neuredne obrve, jer u prvi plan stavlja središnji deo lica. Redovno oblikovanje, češljanje, pa i naglašavanje olovkom ili senkom su apsolutni must u ovom slučaju. Kao i kod zalizane kose, najbolje rešenje za makeup očiju predstavljaju sedefaste senke, dok su za usne poželjni karmini jarkih boja.

Kratka kovrdžava kosa

U ovom slučaju, nema preterane filozofije. Nakon što sredstvom za zaštitu i oblikovanje istakneš kovrdže, ovaj predivan prirodni look upotpuni maskarom, a boju usana prilagodi boji kose: kovrdžavim crnkama preporučujemo crvene nijanse, plavim roze, a crvenokosim nude karmine.

Idealan makeup uz kratke frizure

Zalizana kosa - uredno i strogo

Uredna, stroga i super seksi frizura ostavlja naročito snažan utisak kada izgleda mokro! Savršeno se uklapa uz svetlucavu šminku, koja celokupnom stilu daje futuristički look. Ovaj makeup je uglavnom poželjan za veče, dok se u dnevnim prilikama preporučuje nešto prirodniji izgled - blistav ten, sjaj za usne i sloj maskare u kombinaciji sa izraženim obrvama.

I na kraju, bez obzira što sve kratke frizure podrazumevaju određena pravila u šminaknju, dva su posebno važna: besprekorno uređene obrve i besprekorno uglačan i hidriran ten! Kada se kosa skloni sa lica, izgled kože i predeo oko očiju (obrve), posebno dolaze do izražaja i zato ga moramo održavati u najboljem mogućem stanju.

Pročitaj više: Kako se našminkati uz opuštenu punđu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris Paradise Extatic

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Ebony

  Poručite odmah
 • Maybelline New York Lemonade Craze palette

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris Les Macarons 828 Framboise Frenzy

  Poručite odmah
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Poručite odmah
 • L'Oréal Paris BB Cream C'Est Magic

  Poručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, senke za oči, ajlajner, oči, karmin, ruž, sjaj za usne, puder, mat, trend, frizura, stil, moda, nude, tutorial

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Profesionalno šminkanje: korak po korak

Želiš da se našminkaš kod kuće a da to izgleda kao da te je šminkao pravi makeup artist, ovo su koraci kojih treba da se pridržavaš i uspeh je zagaran...