Imaš pegice? Ova 3 makeup trika su za tebe!

Svako želi ono što nema. Devojke sa pravom kosom bi najviše volele da imaju lokne, a devojke sa loknama sanjaju pravu kosu. Devojke sa svetlim tenom maštaju da dobiju preplanuli ten, a one sa tamnijom kožom žude za mlečno belom kožom.

Ako si među onim devojkama koje imaju pegice, a nisi oduševljena tom činjenicom i volela bi da zaboraviš na njih, verovatno često razmišljaš kako da ih zakamufliraš. Iako su pege na obrazima i nosu slatke i privlačne, pitali smo eksperte za šminkanje kako najbolje prekriti pegice i evo šta oni kažu:

Zlatna sredina


Ako želiš da prikriješ pegice, onda ti svakako treba korektor. Biraj korektore koji imaju dobru pokrivnu moć i koji su u nijansi koja je između boje tvoje kože i pegica. Ako koristiš svetlije korektore, rizikuješ da ti po licu ostanu vidljive sivkaste fleke i da tako samo pojačaš vidljivost pegica. S druge strane, korektor u nijansi pegica neće odraditi posao i može tvoje lice učiniti grubim i potpuno neprirodnim.

Isto pravilo važi i za izbor tečnog pudera – on mora da odgovara tvom tenu. Nemoj birati nijansu pudera tako što ćeš ga naneti na unutrašnji zglob ruke, jer ćeš tako sasvim sigurno pogrešiti. Nanesi tečni puder na deo lica oko brade ili na vrat. Ako ti se svetlo u parfimeriji čini nedovoljno jakim, slobodno izađi napolje i pogledaj kako ti puder stoji na dnevnoj svetlosti.

Bejking kao rešenje

Kada naneseš korektor, ostavi ga da na licu odstoji par minuta pre nego počneš da razmazuješ. Bejking tehnika će ti biti od koristi i kada je puder u prahu u pitanju. Izaberi puder koji ti osigurava dobru pokrivnu moć, vodeći računa da ne preteraš sa količinom. Previše pudera će samo istaći nedostatke lica, a ti ćeš izgledati dosta starije.

Skreni pažnju na nešto drugo


Ako ne želiš da pegice prikrivaš puderom, onda možeš skrenuti pažnju sa njih tako što ćeš naglasiti usne. Odaberi ombre usne ili neki sličan look i sigurni smo da će tvoja misija biti uspešna.

Na kraju, pored ovih mogućnosti za korekciju, nauči i da voliš svoje pegice jer mnoge devojke prate neobične makeup trendove koji diktiraju kreiranje lažnih pegica. U tom slučaju, one ti sasvim sigurno zavide! 

Više na: Zašto morate da isprobate color correcting korektore by @anastasijastasha

Za ovaj izgled preporučujemo

  • L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris True Match Foundation

    Poručite odmah
  • L'Oréal Paris Color Riche La Palette Matte Bold

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder, korektor

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Tajne profesionalnih šminkera: Šminka za okruglo lice

Mnoge devojke koje imaju niže čelo, kraću bradu i oble obraze se često moraju služiti makeup trikovima, kako bi ispratile trendove i prividno suzile l...