Iscrtavanje obrva: Kada treba stati?

Tanke obrve su ranije bile veoma popularne, a danas sasvim sigurno možemo reći da je takav look prošlost. Sada su u trendu guste obrve. Sa promenom trendova, menjaju se i proizvodi namenjeni ženama koje žele da imaju savršen oblik, gustinu, dužinu i nijansu obrva.  

U čemu je problem?

 

Tržište je preplavljeno ovakvim proizvodima, što je mnoge devojke na neki način navelo da „preteruju“ sa iscrtavanjem, potamnjivanjem i oblikovanjem obrva. Prenaglašavanje obrva je jedna od grešaka koje devojke najčešće prave prilikom šminkanja. Kako biste izbegli make-up promašaje koji vam mogu pokvariti celokupni izgled, za početak je veoma važno da tačno odredite koliko vam proizvoda zaista treba.

Ako koristite olovku za obrve, možete dodati i par poteza senkama ili specijalnom maskarom za obrve. Nikako ih nemojte oblikovati uz pomoć sva tri proizvoda istovremeno. Isto tako, nanošenje više slojeva različitih proizvoda vam neće pomoći da dobijete željeni oblik ili gustinu obrva, već će učiniti da izgledaju grubo i neprirodno.

Rešenje

 

Kada stanete ispred ogledala i krenete sa šminkanjem, držite se pravila – ne više od dva proizvoda za obrve. Verujte nam, i same ćete primetiti razliku. Obrve će vam delovati prirodno guste i lepe, a lice će vam izgledati nežnije i sveže.

Savetujemo vam da uvek koristite dobro naoštrenu olovku za obrve. Tako ćete izbeći one debele i neprecizne crte, koje često možete videti kod mnogih devojaka. Priznaćete da takve obrve ne izgledaju nimalo privlačno, zar ne? Olovke sa tvrdim vrhom su idealne za krajeve obrva, dok su one sa mekšim vrhom namenjene popunjavanju praznih mesta u sredini, kao i za kreiranje vizualno prirodne gustine.

Takođe, gore pomenuta maskara za obrve će odlično rešiti problem proređenih dlačica. Naša make-up preporuka u ovom slučaju je Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler, čija gel formula ne samo što prati make-up trendove nego i vama olakšava posao kreiranja savršenog looka.

Pročitajte više: Iskopiraj look Adriane Lime

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Brow Precise Fiber Filler Soft Brown

    Poručite odmah

Povezane teme: oči, obrve

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommends

Maybelline Brow Tattoo peel-off gel u boji – Savršene oblikovane obrve koje traju i do 3 dana!

Pre nego što se odlučiš na japansko iscrtavanje obrva, predlažemo da probaš novi Maybelline Brow Tattoo peel-off gel u boji kojim postižeš efekat priv...